In Bed Met…. Christine Hermsen

‘Het is mijn droom om ooit sponsor te zijn van De Graafschap’

Duizendpoot Christine Hermsen (20) ziet er goed uit, heeft lang rood licht krullend haar. Ze vertelt desgewenst: “Wat mijn favoriete plek in de Achterhoek is? De Vijverberg!”  Vanaf haar negende jaar heeft ze, samen met haar vader, broer en zus jaarlijks een seizoenskaart van De Graafschap. Dromerig merkt ze op: “Ooit hoop ik daar als sponsor te mogen komen…!”

Voor de fotoshoot zit Christine Hermsen op bed in één van de vijf kamers van B&B De Wilhelminaschool in Aalten, de voormalige basisschool is verbouwd tot een luxe Bed & Breakfast met het comfort op hotelniveau. Christine groeit op in Wehl op een boerderij, op haar zestiende verhuist ze naar Keijenborg. Om daar in te burgeren werkt ze als vrijwilliger in de voetbalkantine van Keijenburgse Boys. Later werkt ze een jaar als gastvrouw in de businessclub van De Graafschap, ze hoopt daar ooit als sponsor te mogen rondlopen…

Over haar jeugd vertelt ze: “Vanwege mijn rode haar ben ik vroeger gepest. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een doorzetter ben. Ik ben Hooggevoelig, dat houdt in dat je erg gevoelig bent voor prikkels. Wat ik hiermee wil zeggen is dat voor mij niet alles vanzelfsprekend is!” Ze zegt strijdlustig: “Maar ik pak mijn kansen en wil me graag inzetten voor kinderen die een functiebeperking hebben. Als ervaringsdeskundige weet ik waar het over gaat!” Vanuit haar bedrijf Bijles in de Achterhoek biedt ze bijles en 1 op 1 autotheorielessen aan.

Om haar idealen te verwezenlijken volgt ze een pedagogie-opleiding aan het Hbo in Doetinchem en is bezig om uit te stippelen welke vervolgopleiding ze zal doen op de universiteit. “Ik zit in mijn laatste jaar nu, daarnaast ben ik sinds kort ambassadrice van de Elske Doets Young Lady Business Academy. Ik zet mij in voor meer maatwerk in het onderwijs en beter passend onderwijs”, vertelt Christine. Ze maakt op haar vijftiende deel uit van de MR op school en zit nu in de resonansgroep van het Hbo. Hierin vertegenwoordigt ze studenten. Ze legt uit: “Als commissie proberen we ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd wordt.”

Ze pakt haar gitaar op voor een volgende serie foto’s. Zingen is een passie van Christine Hermsen, ze brengt het nummer ‘Blauw wit hart’ uit als ode voor De Graafschap. Ze haalt de herinnering op: “Op mijn twaalfde nam ik zanglessen bij Sandra Vanreys in Aalten, daar heb ik mijn eerste optredens gedaan!” Ze zingt in meerdere talen, van pop tot classic-rock. Christine glimlacht: “Mijn repertoire leent zich voor tentfeesten en bruiloften. Zo heb ik vorig jaar mogen zingen op een bruiloft in Duitsland in samenwerking met een DJ uit Aalten.”

Deze winter heeft Christine Hermsen haar bedrijf een maand op slot gedaan omdat haar beide ouders in het ziekenhuis opgenomen waren. Ze vertelt: “We hebben toen als broers en zussen een zware tijd gehad maar zijn er sterk uitgekomen! Mij raakt het daarom enorm als De Graafschap in actie komt in de strijd tegen bijvoorbeeld kanker. Dergelijke initiatieven draag ik een warm hart toe!”

Meer In Bed Met? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *