Ferdi

In Bed Met…. Ferdi Joly, nieuwe columnist MIJN Magazine

“Ik heb genoeg te melden”

In Bed met… is een rubriek waarin inspirerende ondernemers uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht worden gebracht. Deze keer praten we uitgebreid met Ferdi Joly, beroepsmuzikant en vooral bekend van Normaal, Boh Foi Toch en momenteel Old Ni-js. Ferdi wordt in november 70 jaar, maar wil van stoppen niets weten. “Muziek maken geeft me nog steeds een kick.”

MIJN Magazine zocht een nieuwe columnist en is erg blij dat het daarvoor Ferdi Joly heeft gestrikt. Ferdi geldt als een zogenoemde BA’er, een Bekende Achterhoeker. Zijn pennenvruchten zijn vanaf volgende maand te lezen in dit blad.

Nieuwe columnist

Voor Achterhoekse muziekliefhebbers is hij een levende legende. Ferdi Joly alias Frederik Puntdroad geniet vooral bekendheid als gitarist van onze eigen boerenrockband Normaal. Hij schreef samen met Bennie Jolink de bekendste nummers voor het illustere muzikale gezelschap. “Schrijven doe ik graag, het is een fijne bezigheid. Je kunt er veel van jezelf in kwijt.” Toen hij gevraagd werd door René Doppen, uitgever van MIJN Magazine als nieuwe columnist, moest de geboren en getogen Achterhoeker daar wel even over nadenken. “Ik had het nooit eerder gedaan. Ben ik er wel geschikt voor, vroeg ik me zelf hardop af. Als proef heb ik twee columns gemaakt en René was gelijk enthousiast. Je bent precies wat we zoeken, reageerde hij.” Voor Ferdi reden om de handschoen op te pakken. Hij vindt het leuk en interessant om iets nieuws te doen. “En het is niet voor een paar mensen. MIJN Magazine heeft met een oplage van meer dan 100.000 exemplaren een flink lezerspubliek, dat spreekt me ook wel aan.” Wat kunnen de lezers van de columns van Ferdi verwachten? “Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en loop natuurlijk al een tijdje mee. Daardoor weet ik dus wel wat er speelt in onze mooie streek en ik kan putten uit mooie herinneringen. Het is de bedoeling onderwerpen aan te snijden die de mensen bezig houden. Ik wil het vooral herkenbaar maken. Daar hoort een mening bij. Soms uitgesproken, soms genuanceerd, soms prikkelend, soms actueel. En meestal over de Achterhoek, daar heb ik genoeg over te melden.”

Normaal/Boh Foi Toch

Ferdi werd geboren in Zieuwent en woont in Hengelo (Gld.) Hij is bijna vijftig jaar getrouwd, heeft twee dochters en kan bogen op een verdienstelijke muzikale carrière, maar werkte ook jarenlang als creatief therapeut in de psychiatrie. “Ik heb, doordat ik muziek maakte en in de psychiatrie werkte, veel verschillende mensen ontmoet. Het leverde uitersten op, maar ook raakvlakken waar ik gebruik van maakte in beide disciplines. Het heeft voor een compleet en rijk leven gezorgd, daar ben ik heel tevreden over en dankbaar ook.” Zijn tijd bij Normaal maar ook bij Boh Foi Toch had hij voor geen goud willen missen. “Het was een prachtige tijd.” Seks, drugs en rock & roll? “Het is vaak hoe de buitenwereld het ziet, maar het is ook hard werken als je iets wil bereiken.” De gitarist maakte met Normaal op Hemelvaartsdag een zeer geslaagde comeback. “Het optreden op 30 mei in Lochem proefde naar meer. Het is de bedoeling om het volgend jaar te herhalen. Het was weer ‘Olderwets Høken’ met zo’n twintigduizend anhangers. Geweldig om mee te maken, echt een heel speciale belevenis!”

Meer In Bed Met? Klik dan hier!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *