In Bed Met… Geert Prein

Geert Prein, 55 jaar, geboren in Amsterdam, is eigenaar van Het Land van Jan Klaassen in Braamt. Hij wordt uit een werkplaats gehaald waar hij bezig is met het schilderen van een nieuw decorstuk. Hij is een opvallende verschijning, zijn blote voeten gestoken in gebloemde schoenen, een roze broek, paars T-shirt en een bruin wollen vest, zijn haar in een staartje. Geert grijnst: “Mensen zeggen dat het vloekt wat ik draag! Maar dat maakt mij niet uit. Ik ben creatief ja, maar ook zakelijk. En ik kan denken op het niveau van kinderen. Een ideale combinatie voor dit werk!”

Verhuizen

Tot zijn zevende jaar woonde Geert Prein in Amsterdam. Hij haalt herinneringen op: “Ik was een echt straatschoffie, altijd buiten. We speelden in de kleine speeltuintjes, rolschaatsten en bouwden karren. Ook verstoppertje, cowboytje en Indiaantje speelden we vaak.” Het gezin Prein verhuisde naar de Achterhoek. Vader Marius runde het Nederlands figurentheater De Trekwagen waar in 1978 Het Land van Jan Klaassen uit is ontstaan.

Opleidingen

Geert: “Nee, destijds had ik geen plannen om in de voetsporen van mijn vader te treden, ik wilde iets anders doen, het liefst iets met sport. Ik schreef me in voor de Sportacademie maar werd niet aangenomen.” Hij vervolgt: “Ik begon aan de lerarenopleiding maar dat was ‘m niet, toen moest ik in dienst. Heb diverse opleidingen gedaan, computerprogrammeur, fotografie, en middenstand. Op de Open Universiteit volgde ik de studie Bedrijfskunde. In 1987 kwam het er toch van en trad ik bij mijn vader in het bedrijf. We spraken af dat ik vijf jaar zou blijven. Het werden er zeven en later nog meer, ik ben er nog steeds…”

‘Het vloekt wat je draagt!’

Het Poppentheater werd fors uitgebreid met een binnen- en buitenspeeltuin, het geheel kreeg de naam Het Land Van Jan Klaassen. In 2015 kwam er een kindercamping bij. “Kinderen kunnen slapen in een echte helikopter, een schoolbus, een brandweerwagen of in één van de kleurrijke pipowagens”, legt Geert uit. We wandelen over het winterse terrein van Het Land van Jan Klaassen en bekijken het theater met de vele gekleurde stoelen en de karakterpoppen die klaar liggen achter de schermen. Diverse decorstukken hangen aan rails waaronder een computerscherm. “Ja, ook Jan Klaassen gaat met de tijd mee! De verhalen bedenken we allemaal zelf”, zegt Geert Prein. “Heel veel kinderen doen hier hun eerste theaterervaring op. Wat ik belangrijk vind is dat kinderen geprikkeld worden om hun creativiteit te gebruiken en de interactie!”

‘Ik kan gelukkig denken op het niveau van kinderen’

Geert Prein kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Hij zegt enthousiast: “Het is elk jaar weer fijn om blije kinderen en mensen op bezoek te krijgen! We werken met acht fulltimers en in de zomer komen er zo’n dertig mensen bij. Samen doen we alles, schoonmaken, schilderen, het is gewoon prachtig om met z’n allen aan iets moois te werken. We zijn nog lang niet klaar, er komen steeds nieuwe ideeën op bij ons. Zo openen we op 9 juni het Charles Dickens Museum. We hebben het hier naartoe gehaald vanuit Bronckhorst, in samenwerking met Dirk de Jong, de zoon van de oud-eigenaar.” We krijgen een preview in het nu al indrukwekkende Dickens Museum, dat nog in aanbouw is.

Geert weet nog: “Ik heb dit alles met een fles wijn erbij op een A-viertje getekend. En het is precies zo in het groot uitgevoerd! Het mooie is dat het heel goed past in het thema van Jan Klaassen, arm of rijk, elk kind moet kunnen spelen!”

Meer In Bed Met? Klik dan hier!

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *