Inge de Wit

In Bed Met… Inge de Wit

Elf maanden is Inge de Wit bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Een van de Achterhoekse gewoontes die haar al direct aansprak is het naoberschap. “Het er voor elkaar zijn en ergens voor gaan, het voor elkaar zorgen, dat past heel erg bij mij als persoon.” Dat blijkt, want op dit moment zorgt ze er naast haar werk als SKB-bestuurder voor dat noodzakelijke medicatie naar de Oekraïne wordt gebracht.

Inge vindt de Achterhoek een heerlijke omgeving. “Er is een groot verschil tussen wonen in de Randstad, met allerlei grote gebouwen om je heen, of wonen in de Achterhoek te midden van dit prachtige landschap. Ik ben geen mens voor in de stad. Dit past veel beter bij mij”, vertelt Inge.

Mooie opdracht

Toch verplichten andere activiteiten, zoals haar bestuursfuncties bij de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en vanaf het najaar van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, haar om in het midden van Nederland te wonen, in Zeist. “Nederland is natuurlijk niet zo groot als het gaat om de ziekenhuiswereld en ik wilde graag bij een streekziekenhuis werken. En toen kwam deze plek vacant. Ik bleek de juiste persoon op de juiste plek. En er ligt hier een mooie opdracht.
De zorg is sowieso een relevant onderwerp. Wat we in Nederland zouden moeten willen, is dat we overal goede zorg kunnen bieden. De Achterhoek is een behoorlijk vergrijsde regio en het is belangrijk om alle aspecten van de zorg, zoals verpleeghuizen, revalidatiecentra, huisartsenzorg, maar ook de ziekenhuiszorg, hier een plek te bieden. Nu en in de toekomst. Juist die vraag, om ook richting de toekomst de juiste zorg op de juiste plek te blijven bieden, spreekt mij heel erg aan en daar zet ik me graag voor in. Dit doen we als ziekenhuis niet alleen, maar samen met onze samenwerkingspartners, zoals andere zorgorganisaties, de gemeente en zorgverzekeraars.”

‘Het naoberschap past bij mij als persoon’

Toekomst SKB

Bestuurder zijn van het SKB is een drukke baan. “Het met elkaar runnen van een ziekenhuis is een volle dagtaak. Het gaat niet alleen over hier en nu, want we hebben gelukkig een heleboel mensen die dat dragen, maar het gaat ook om de toekomst. Wat gaat er de komende jaren in de zorg gebeuren en hoe kun je daar op anticiperen? Hoe maken we afspraken daarover met de huisartsen, de verpleeghuizen, hoe kijken we naar ons gebouw en hoe gaat de zorg zich ontwikkelen met minder geld en minder mensen? Dat zijn actuele thema’s, die elke dag weer naar voren komen. ik wil er graag voor zorgen dat dit ziekenhuis nog een hele lange tijd verder kan. Daar maak ik me sterk voor.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *