In Bed Met… Karin Swerink

Sinds drie jaar is de in Winterswijk geboren Karin Swerink hoofdredacteur van het glossy magazine LINDA. en daar geniet ze met volle teugen van. “Het is het best verkopende blad van Nederland in het glossy segment”, zegt ze tijdens het interview en moet daar dan zelf om lachen. “Het is heel wat dat ik dat met mijn Tukkerse neutraliteit zomaar durf te zeggen, maar het is echt waar.”

Karin werd in Winterswijk geboren, maar woonde daar maar een jaar. Ze groeide op in Nijverdal. “Maar mijn opa en oma bleven wel in Winterswijk, dus we gingen regelmatig op bezoek. Ik genoot altijd van de spannende verhalen over Witte Wieven en het bloemencorso.”

Na de lagere en middelbare school koos Karin voor een opleiding tot modeontwerpster aan de kunstacademie in Enschede. Karin: “In het laatste jaar van de opleiding ontdekte ik het vak styling. Naast het ontwerpen was ik altijd al bezig met hoe ziet zo’n jurk eruit op een foto en wat moeten de sfeer en achtergrond zijn. Tijdens mijn stage kwam ik bij ELLE terecht en ik wist gelijk, dit is wat ik wil.” Vervolgens werd Karin moderedacteur bij Yes en verzorgde ze daar de fotoshoots. “Ik groeide bij Yes door tot chef mode en bepaalde al veel meer de richting en de invalshoeken. Daarna kwam ik bij de Libelle terecht als redactiemanager. Ik heb de eigenschap dat ik me graag met heel veel dingen bemoei en groeide langzaam door tot manager en daarna tot adjunct hoofdredacteur.”

Duizendpootbaan

Ze  lanceerde vervolgens het tijdschrift Glamour en haalde het internationale merk VOGUE naar Nederland. “Hoofdredacteur is zo’n gekke duizendpootbaan. Marketing vond ik altijd al leuk en met beeld kon ik goed uit de voeten, want dat stond dicht bij me. Qua tekst voelde ik altijd naadloos aan wat paste bij de Libelle, Vogue of LINDA. Maar het maken van die teksten is echt een specialisme van de eindredacteuren, ik kijk graag mee.”

Drie jaar geleden werd Karin hoofdredacteur van LINDA. “LINDA. is echt taboedoorbrekend, uitdagender, spraakmakender en dat gecombineerd met mijn liefde voor beeld zorgde ervoor dat alles samenkwam. Ik vind het ook fijn om na Glamour en VOGUE weer dingen te maken voor heel Nederland. Over het moois in het leven, maar ook kwetsbare en eerlijke verhalen over vluchtelingen bijvoorbeeld of over wat borstvoeding doet voor Nederlandse vrouwen.”

Vakantiehuisje

Karin woont al vele jaren in het westen van Nederland en is inmiddels zo verliefd op de kust dat ze niet denkt ooit terug te keren naar het oosten. Ze komt hier wel regelmatig op bezoek bij familie. “Als we de snelweg afgaan en we rijden het boerenlandschap in, dan geniet ik. Het is zo rijk en groen en ik vind het heerlijk om het Twents of Achterhoeks accent te horen. De mensen zijn ook zo goudeerlijk, down tot earth. Heerlijk! Echt terug wil ik niet, maar misschien wel ooit hier een klein vakantiehuisje.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.