Lisanne Halleriet

In Bed Met… Lisanne Halleriet

Toen de tweede corona-lockdown werd aangekondigd, was Lisanne Halleriet (27) er helemaal klaar mee. Ze boekte zonder vast plan een enkele reis naar Curaçao. Na een aantal weken op het eiland werd ze benaderd door radiozender Dolfijn FM. Inmiddels presenteert ze er een dagelijkse ochtendshow op de radio en zit ze zelfs ook af en toe zélf achter de knoppen van een middagprogramma. “Ik maak daar radio én video’s en dat voelde voor mij echt als een perfecte combinatie. Het is een super leuk bedrijf, waarin alles mogelijk is en met een radiostudio midden op het strand, echt uniek! Dat ik dit deels blijf combineren met mijn werk in Nederland als presentatrice en dagvoorzitter maakt het extra bijzonder.”

Lisanne Halleriet werd geboren in Winterswijk, haalde daar haar HAVO-diploma, maar was toen wel klaar met studeren. “Leren en jezelf ontwikkelen is leuk, maar 4 jaar of langer in de schoolbanken is niets voor mij. Wel volg ik soms trainingen, maar uiteindelijk leer ik het meest door mijn ervaringen in de praktijk en als ondernemer. Doordat ik me niet snel laat tegenhouden in mijn dromen en ambities kom ik daarnaast vaak in situaties terecht, die me weer een stapje verder brengen op mijn pad. Ik geloof daarnaast oprecht dat als je je talenten gebruikt -en die heeft iedereen- je net zo ver kunt komen als iemand met een papiertje. Omdat je out of the box durft te denken”, vertelt Lisanne Halleriet.

Mallorca

Via een advertentie op Marktplaats kwam ze direct na de havo terecht bij een reisorganisatie die een hostess zocht voor groepsreizen en begeleidde zo verschillende reizen in Europa. Ze rolde vervolgens van het een in het ander en werkte onder andere een aantal seizoenen in de horeca op Mallorca. “Op Mallorca kwam ik in aanraking met een televisiecrew en zij vroegen mij of de media niet iets voor mij was. Ik dacht: waarom niet?! Ik had nog geen vastomlijnd plan van wat ik wilde met mijn leven en nam het aanbod aan.” Lisanne Halleriet werkte vervolgens in Amsterdam ruim een jaar achter de schermen bij televisieproducties en genoot ervan. “In die periode schreef ik me in bij de KvK en toen begon het ondernemersbloed te kriebelen. Ik besloot terug te gaan naar de Achterhoek en daar mijn eigen onderneming op te zetten.”

Escape Rooms

Ze zette in Winterswijk een bedrijf op met meerdere escape rooms. “Tijdens de opening van de Mondriaan Escape Room kwam de lokale omroep Regio8 voor een item. Hun toenmalige eindredacteur vroeg me of ik het niet leuk zou vinden om als presentatrice aan de slag te gaan. Dat wilde ik best proberen.” Eén van haar eerste klussen was toen het presenteren en verslag doen van de Zwarte Cross, een coproductie met Omroep Gelderland. “Een super grote productie! Dat was zo gaaf. Dat weekend, weet ik nog zo goed, voelde ik zo’n vuur van binnen, dat ik dacht: dit is wat mensen bedoelen met passie. Zo kan werken ook voelen. ”Niet heel lang daarna werd Lisanne benaderd door Omroep Gelderland om voor hen ook andere programma’s te presenteren.

Nieuw avontuur

Na dat een tijdje gecombineerd te hebben met haar escape rooms, besloot ze medio 2019 dat dat haar niet langer gelukkig ging maken. Uiteindelijk verkocht ze op 1 november dat jaar, net voor corona, haar escaperooms. “Er ontstond ruimte en het balletje kwam daarna als vanzelf aan het rollen. Nu doe ik naast het presenteren van televisieprogramma’s ook klussen als dagvoorzitter. Sidekick op evenementen en ga ik bijvoorbeeld als razende reporter voor opdrachtgevers het hele land door. Dat combineer ik nu met het werk bij Dolfijn FM, wat wel echt mijn basis is nu. Af en toe vlieg ik dan heen en weer tussen Curaçao en Nederland voor leuke klussen. Ik hou wel van dat avontuur. In de toekomst hoop ik nog meer van de wereld te zien, maar ook altijd thuis te kunnen komen in Nederland, dicht bij vrienden en familie. En hopelijk ga ik in de toekomst in Nederland ook nog wat mooie stappen maken op radio en tv. Maar ik ga nu eerst maar eens genieten van dit nieuwe avontuur op Curaçao.

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *