In bed met Niek Krabben

In Bed Met… Niek Krabben

Komend Pinksterweekend, zaterdag 27 en zondag 28 mei, wordt op het Swite terrein in Lichtenvoorde alweer voor de twaalfde keer het Over De Top festival neergezet. Jaarlijks komen hier ruim vijfduizend bezoekers op af. De organisatie zorgt er samen met 230 vrijwilligers voor dat er twee dagen lang, verdeeld over vier podia, 40 heel uiteenlopende muziekacts te zien en te horen zijn. “We hebben in allerlei genres optredens, want we willen iedereen iets te bieden hebben,” vertelt bestuurslid Niek Krabben.

Vrijwillig

Niek komt uit Zieuwent en bezoekt het festival al sinds 2015. Hij maakt sinds dit jaar deel uit van de organisatie. “In 2019 deed ik bij Over De Top voor het eerst op het podium af- en aankondigingen. Ik merkte al snel dat vrijwilligers hier echt in een warm bad terecht kwamen. De organisatie begrijpt heel goed hoe ze iedereen mee kunnen laten denken met het oog op het vernieuwen en verbeteren van het festival en dat wordt door de vrijwilligers enorm gewaardeerd. Toen oud-organisatieleden Nienke Penterman en Roel Stoltenborg een stapje terug deden, vroegen ze mij of ik hun immense schoenen wilde vullen.” vertelt Niek tijdens het interview bij Brudo Slaapkamerspeciaalzaak in Doetinchem.
Sinds december 2019 maakt Niek deel uit van de marketing- en PR-commissie. “Het was jammer dat het festival in 2020 wegens een of ander virus niet door kon gaan. We hadden al best het een en ander voorbereid, want voor de PR steken we al vroeg de koppen bij elkaar. Dat hebben we dit jaar ook weer gedaan”, vertelt Niek. “Als vrijwilliger dan wel bestuurslid krijg je namelijk veel vrijheid om dingen uit te zoeken en te proberen. Toen we er bijvoorbeeld achter kwamen dat er in het festival weekend ook de F1-race van Monaco is, werd al gauw het idee geopperd en vervolgens opgepakt om hier op een ludieke manier verslag van te doen als onderdeel van ons uitgebreide randprogramma.”

Tropische Boh Foi Toch

Onder de acts zijn ook verschillende bands uit de Achterhoek. El Jando heeft roots in Zieuwent en doet tijdens het festival een comeback optreden. Ook de van oorsprong Zieuwentse drummer Bob Hogenelst komt met zijn nieuwe band Iron Jinn naar het Swite terrein. “Maar er treden ook bands uit Spanje en zelfs Kaapverdië op. Die uit Kaapverdië, Tabanka, zijn dan wel gevestigd in Rotterdam maar het verhaal achter de muziek die zij maken is rijk aan geschiedenis. Hun ‘genre’, funaná, was namelijk verboden onder het Portugese koloniale bewind van het eiland Santiago. Die is sinds de onafhankelijkheid in 1975 onderdeel geworden van de cultuur. Het is dé populaire dansmuziek van Kaapverdië, het klinkt eigenlijk wel een beetje als tropische Boh Foi Toch!”

Opkomend talent

Het zijn niet de grote namen van de Zwarte Cross die op het festival optreden. “Je gaat naar Over De Top om nieuwe muziek te leren kennen, voor de goede sfeer en de mooie aankleding van het festival. Onze programmeurs kijken met name naar kwaliteit en opkomend talent. Zo hebben in het verleden ook De Staat, Chef’Special en Suzan en Freek op onze podia gestaan. Maar het is veel meer dan dat. Over De Top heeft ook theater, kunst en een uitgebreid kinderprogramma. Echt iedereen is welkom!”

Met ongeveer de 230 vrijwilligers wordt ieder jaar het Over De Top festival georganiseerd. Daar is de organisatie trots op. “Over De Top festival is gewoon twee dagen maar één ding doen: ultiem genieten!”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *