Sandrina Hadderingh

In Bed Met… Sandrina Hadderingh

Sinds 2006 woont ze in de Achterhoek, maar hoofdredacteur van Omroep Gelderland Sandrina Hadderingh is een geboren en getogen Drentse. Ze verhuisde in 2001 met het oog op de journalistiek naar Gelderland. “Eerst naar Arnhem, maar niet lang daarna kochten we een boerderijtje buitenaf in de buurt van Zelhem. De Achterhoek lijkt in veel opzichten op Drenthe, qua cultuur en mentaliteit, en daardoor voelde het heel erg als thuiskomen.”

Na haar studie aan de Hogeschool voor Journalistiek ging Sandrina Hadderingh aan de slag bij BoomPers Courantenuitgeverij en via een overstap naar RTV Drenthe, kwam ze als verslaggever en onderzoeksjournalist terecht bij Omroep Gelderland. Na verloop van tijd ging ze ook wat leiding geven. Drie jaar geleden werd ze aangesteld als hoofdredacteur en daarmee was ze de eerste vrouwelijke hoofdredacteur bij een regionale omroep. “Ik heb dus de ladder van onderaf beklommen. In het begin was het raar om hoofdredacteur te zijn, omdat je ‘one of the guys and girls’ bent, maar het voordeel is dat je de meeste mensen heel goed kent en intensief met hen hebt samengewerkt. Ik ken bovendien de regio als mijn broekzak.”

‘Het is de allerleukste baan van de wereld’

Stappen zetten

Sandrina Hadderingh geniet met volle teugen van haar baan als hoofdredacteur. “Er gebeurt ontzettend veel, elke dag weer. Het is een grote organisatie, maar ook heel compact, dus we kunnen snel stappen zetten. Ik werk samen met ongelofelijk veel leuke mensen, die hart voor de zaak hebben en met veel plezier hun werk doen. Het is echt gaaf om daar leiding aan te mogen geven.”

Omroep Gelderland is van oorsprong een radio- en televisiebedrijf, maar zit momenteel midden in een transitie naar onlinekanalen. “Dat is spannend, maar voor een hoofdredacteur ook een heel interessante periode. Regionale journalistiek is heel dichtbij en dat is wat ons betreft echt geen lege huls. We staan op ooghoogte met ons publiek. Je krijgt direct feedback, interactie, kritiek, complimenten. Dat is heel leuk en geeft veel energie.”

Koers uitzetten

Sinds ze hoofdredacteur is, heeft ze het journalistieke vak wel los moeten laten. “Tegenwoordig zet ik vooral de koers uit, overleg ik met het journalistiekmanagementteam, zorgen we er met elkaar voor dat het leidinggevende team lekker loopt en dat de teams vooruit kunnen. Ik probeer me niet met het nieuws te bemoeien, al mislukt nog dat best vaak, maar echt zelf iets maken, dat is al een tijdje geleden. Ik heb het altijd heel graag gedaan, hoor, maar mis het eerlijk gezegd niet echt. Het was een andere tijd.”

De afgelopen drie jaar is er dus veel gebeurd en zijn voor Sandrina voorbij gevlogen, maar ze ziet dat er ook nog veel te doen is. “De komende jaren ga ik me met hart en ziel inzetten voor de omroep. We kunnen nog stappen zetten als het gaat om de kwaliteit, verbetering van online, de samenwerking met lokale omroepen en de NOS. Ik heb dus voorlopig geen plannen om op te stappen.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *