In Bed Met… Singer-Songwriter Laura van Kaam

Het is alweer tien jaar geleden dat de Dinxperse, sinds kort Terborgse, Laura van Kaam The Voice Kids won. Inmiddels is ze vierentwintig en als mens en artiest volwassen geworden. Ze kent haar grenzen en heeft de omstandigheden gecreëerd om te leven van wat ze het liefst doet: muziek maken.

“Het gaat heel goed met me,” vertelt Laura, ,,Ik kan leven van wat ik het liefst doe, heb een autootje en een fijne eigen woonplek in Terborg, dicht bij mijn ouders en dicht bij de studio in Gaanderen waar ik aan mijn muziek werk.”

Helemaal niks
Laura is niet langer ‘het meisje uit Dinxperlo dat The Voice Kids won’. Ze is een jonge vrouw die gegroeid is als mens en als artiest en zichzelf beter heeft leren kennen. ,,Ik heb altijd veel ideeën en vind veel leuk,” zegt ze. ,,Ik wil wel structuur maar soms ontschieten dingen me. Daarom ben ik ook blij met de mensen die me helpen met bookingen en het beheren van mijn agenda. Dat geeft me rust om me volledig met muziek bezig te houden. Ik neem ook regelmatig een vrije dag. Dan doe ik hélémaal níks.”

Genieten
In de coronatijd kon Laura niet optreden en startte ze met de begeleiding van jonge mensen. ,,Ik denk dat ik dat er bij blijf doen,” vertelt ze enthousiast. ,,Ik vind dat zó leuk. Ik herken veel van mezelf in hen. Ik ben zelf ook zo begonnen.”

Het is een van de dingen die haar plezier geeft. Laura geniet eveneens van liedjes schrijven en muziek maken maar vooral ook van optredens. Dat heeft ze in coronatijd erg gemist. ,,Ik heb net een tour ,‘Puur’, afgerond met Bart Bresser, bloemist, maar ik zeg altijd kunstenaar,” vertelt ze. ,,We traden op de prachtigste locaties in de Oude IJsselstreek op. Ik heb daar echt van genoten en hoop komend jaar weer zulke leuke dingen te doen. De laatste tijd ben ik veel aan het schrijven. Ik wil eind september gaan nadenken over welke nieuwe nummers ik wil gaan opnemen en uitbrengen.”

Eigen EP
Laura’s eerste EP met eigen liedjes, ‘Who I am today’, kwam in april uit en wordt goed beluisterd, maar streams zijn niet het belangrijkste voor haar: ,,Ik kijk meer naar waar mijn hart naar is gegaan,” zegt ze. ,,Ik vind het fijn dat ik mezelf kan zijn en kan leven van doen wat ik leuk vind. Muziek is mijn leven.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het is alweer tien jaar geleden dat de Dinxperse, sinds kort Terborgse, Laura van Kaam The Voice Kids won. Inmiddels is ze vierentwintig en als mens en artiest volwassen geworden. Ze kent haar grenzen en heeft de omstandigheden gecreëerd om te leven van wat ze het liefst doet: muziek maken.

Naam: Mille Winters

Leeftijd: 21

Woonplaats: Nijmegen 

1. Dagelijks leven/hobby’s
Vanwege gezondheidsredenen heb ik besloten te stoppen met studeren. Nu het beter met me gaat ben ik veel aan het schilderen en tekenen en dat begint langzaam ook wat te verdienen! Ik haal hier veel energie uit. Verder wandel ik graag en ben ik bezig met mijn 2 luipaardgekkos.

2. Hoe ver zou je gaan voor de camera 
Ik vind het geen probleem om naakt te poseren als dit voor een mooi en sprekend plaatje zorgt. 

3. Meest sexy aan jezelf
Mijn tattoos, groene ogen en lange benen

4. Grootste fantasie/bucketlist
Ik zou het super tof vinden om als ervaringsdeskundige mensen met een eetstoornis te kunnen helpen. 

5. De toekomst
Ik had altijd een plan, tot jaren vooruit zelfs. Als ik nu denk aan de toekomst heb ik geen idee, en ben daar wel oké mee. Er zijn genoeg, soms teveel dingen die ik leuk vind, dus als ik er klaar voor ben om die aan te gaan komt alles goed. Ik ben een afgestudeerd leefstijlcoach, sportmasseuse en groepslesinstructrische. Deze dingen vind ik super om te doen. Maar of dat is wat ik in de toekomst weer ga doen weet ik niet, we gaan het zien!

6. Waar ga je graag uit
Ik heb geen vaste plek waar ik uitga, uitgaan in een standaard club is niet echt mijn ding. Festivals en wat alternatievere feestjes vind ik erg leuk. Verder bezoek ik zo vaak als mijn portemonnee toestaat metal en punk concerten.

7. Belangrijkste aan je partner
Als ik er een label aan zou moeten hangen, hebben mijn vriend en ik een open relatie. Ik vind vrijheid en elkaar de ruimte geven om te ontdekken heel belangrijk. Hiervoor is vertrouwen en communicatie nodig om niet over elkaars grenzen te gaan.

8. Meest extreme dat je hebt gedaan 
Meedoen aan een missverkiezing, perongeluk… mijn vriendin wou niet alleen naar de casting dus ik ging mee, het was niet de bedoeling finalist te worden, maar het was zeker erg leuk en leerzaam om meegemaakt te hebben.

9. Nog willen ontmoeten 
Dit klinkt heel cheesy, maar ik wil mijn ware zelf ontmoeten. Ik ben 2 jaar geleden gediagnosticeerd met autisme, en dit heeft veel veranderd, alles klopte ineens! Maar ik heb nog veel te leren over mijzelf. 

10. Het mooiste aan mijn magazine 
Samenwerking met Robin Sommers 😉

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.