Laura van Kaam

In Bed Met… Singer-Songwriter Laura van Kaam

Het is alweer tien jaar geleden dat de Dinxperse, sinds kort Terborgse, Laura van Kaam The Voice Kids won. Inmiddels is ze vierentwintig en als mens en artiest volwassen geworden. Ze kent haar grenzen en heeft de omstandigheden gecreëerd om te leven van wat ze het liefst doet: muziek maken.

“Het gaat heel goed met me,” vertelt Laura, ,,Ik kan leven van wat ik het liefst doe, heb een autootje en een fijne eigen woonplek in Terborg, dicht bij mijn ouders en dicht bij de studio in Gaanderen waar ik aan mijn muziek werk.”

Helemaal niks
Laura is niet langer ‘het meisje uit Dinxperlo dat The Voice Kids won’. Ze is een jonge vrouw die gegroeid is als mens en als artiest en zichzelf beter heeft leren kennen. ,,Ik heb altijd veel ideeën en vind veel leuk,” zegt ze. ,,Ik wil wel structuur maar soms ontschieten dingen me. Daarom ben ik ook blij met de mensen die me helpen met bookingen en het beheren van mijn agenda. Dat geeft me rust om me volledig met muziek bezig te houden. Ik neem ook regelmatig een vrije dag. Dan doe ik hélémaal níks.”

Genieten
In de coronatijd kon Laura niet optreden en startte ze met de begeleiding van jonge mensen. ,,Ik denk dat ik dat er bij blijf doen,” vertelt ze enthousiast. ,,Ik vind dat zó leuk. Ik herken veel van mezelf in hen. Ik ben zelf ook zo begonnen.”

Het is een van de dingen die haar plezier geeft. Laura geniet eveneens van liedjes schrijven en muziek maken maar vooral ook van optredens. Dat heeft ze in coronatijd erg gemist. ,,Ik heb net een tour ,‘Puur’, afgerond met Bart Bresser, bloemist, maar ik zeg altijd kunstenaar,” vertelt ze. ,,We traden op de prachtigste locaties in de Oude IJsselstreek op. Ik heb daar echt van genoten en hoop komend jaar weer zulke leuke dingen te doen. De laatste tijd ben ik veel aan het schrijven. Ik wil eind september gaan nadenken over welke nieuwe nummers ik wil gaan opnemen en uitbrengen.”

Eigen EP
Laura’s eerste EP met eigen liedjes, ‘Who I am today’, kwam in april uit en wordt goed beluisterd, maar streams zijn niet het belangrijkste voor haar: ,,Ik kijk meer naar waar mijn hart naar is gegaan,” zegt ze. ,,Ik vind het fijn dat ik mezelf kan zijn en kan leven van doen wat ik leuk vind. Muziek is mijn leven.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *