In Bed Met… Suzanne Ruesink

Ze is 35 jaar, komt uit IJzerlo, gemeente Aalten, ze is boerin en samen met haar familie organiseert ze elk jaar de Farm & Country Fair. De Fair van dit jaar, de 25e editie, gaat niet door vanwege corona. Op 1 juli, net als de coronaregels aanzienlijk worden versoepeld, neemt ze zalencentrum ’t Schepersveld over en introduceert de naam Suzie’s Farm. Een lang gekoesterde wens van Suzanne Ruesink komt hiermee uit. Vanaf het eerste begin loopt het storm.

We houden het interview bij het landelijk gelegen Bed & Breakfast ‘De Zoere’ op De Haart, gemeente Aalten. Eigenaresse Angelique Krüger verwent ons met cappuccino en zelfgebakken kruidcake. Suzanne ligt op bed en leunt tegen de kussens. Ze glimlacht: “Ik sprong in het diepe, thuis op de boerderij stuurde ik natuurlijk wel mensen aan maar een team, deels al jaren werkzaam bij ’t Schepersveld, deels nieuwe collega’s, dat is heel anders. Vanaf het begin heb ik zelf ook alles aangepakt, van afwassen tot bedienen, waar het maar nodig was daar hielp ik mee. We konden nauwelijks plannen maken, het was meteen ontzettend druk. Maar dit heb ik altijd gewild, met het restaurant kunnen we mensen bereiken, we kunnen onze gasten vertellen over de herkomst van vlees, groente, aardappels en de melk in de koffie!”   

Reizen

Vier jaar geleden reisde Suzanne Ruesink via het Nuffield Scholarship, een studiebeurs voor agrarische ondernemers, de hele wereld over en ging in gesprek met universiteiten, boeren, ambassades. “Je gaat altijd uit van de waarheid van thuis, ik vind het belangrijk om te reizen, te pionieren, om je heen te kijken”, legt Suzanne uit. “Het Nuffield Scholarship opent vooral in Australië en Engeland deuren, als deelnemer kun je met hoogstaande personen in gesprek komen. Voor mij was het een eyeopener, ik heb heel veel mensen ontmoet en ontzettend veel geleerd.”

‘Gasten vertellen waar het voedsel op hun bord vandaan komt’

Suzanne Ruesink groeit op in IJzerlo, op de boerderij van haar ouders. Het lijkt er lang op dat er geen opvolger is voor het bedrijf met melkvee en vleesvarkens. Suzanne weet nog: “Als kind wilde ik een supermarkt runnen, ik was altijd bezig met winkeltje spelen. Vijftien jaar geleden twijfelde mijn vader over het bouwen van een nieuwe stal omdat er toen nog geen sprake was van mijn opvolging. Het is er wel van gekomen, tien jaar geleden richtten we onze VOF op en kwam ik in het bedrijf. Waarom? Nou, de vrijheid, het ondernemerschap, de manier van leven en werken met de seizoenen en de natuur is gewoon mooi. Ja ook lastig soms en we draaien veel uren maar bij mij geldt dat hoe moeilijker het wordt, hoe leuker ik het vind. Kijken naar kansen en mogelijkheden, meebewegen met de tijd. Veel boeren hebben neveninkomsten. Zo houden wij elk jaar de Farm & Country Fair. Hier kunnen bezoekers kennis maken met alle facetten van het boerenleven. We trekken jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland!”

Restaurant

Een lang gekoesterde wens van Suzanne gaat dit jaar in vervulling met de overname van zalencentrum ’t Schepersveld. Ze legt uit: “Het idee voor een restaurant leeft al heel lang. De gedachte erachter is dat we gasten kunnen vertellen waar het voedsel vandaan komt wat op  het bord ligt. Eigen vlees en melk serveren maar ook vegetarische maaltijden aanbieden. IJs en groente van lokale ondernemers aanbieden en tijdens het opdienen uitleg geven. Op deze manier brengen we de broodnodige verbinding tot stand tussen burger en boer.” Suzanne vervolgt: “Plannen zijn er volop, zo willen we op een vaste dag een koe melken, samen met onze gasten kaas en boter maken en een winkel opzetten waar we onze producten verkopen. Deze wintermaanden willen we dit realiseren. Hoe ik de toekomst zie? Nou, mensen zullen blijven eten, voor boeren zijn er altijd kansen!”

Meer In Bed Met? Klik dan hier!

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *