In Bed Met… Tamara Bos van Agem

Tamara Bos van Agem

Tamara Bos is sinds 4,5 jaar manager bij de maatschappelijke Achterhoekse organisatie Agem. “Eerder werd ik snel rusteloos en ging ik weer op zoek naar iets nieuws, maar nu ben ik echt op mijn plek. Ook doordat ik me in de afgelopen tijd echt heb ontwikkeld, als mens, maar ook zakelijk,” vertelt Tamara tijdens het interview waarvoor we te gast waren in het fraaie hotel Villa Wanrooy in Doetinchem.

Tamara Bos kan met recht een ‘selfmade woman’ worden genoemd. Na het afronden van haar HBO-opleiding Logistiek Management kwam ze min of meer bij toeval in de evenementenorganisatie terecht. “Ik ben heel erg autodidact en leer mezelf graag nieuwe dingen aan. En als ik iets doe, dan ga ik er volledig voor.”

Met diezelfde passie hield ze zich vervolgens ook bezig met fotografie en styling en zorgde ze voor positieve zichtbaarheid voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de burgemeester van Doetinchem.

Agem

Bijna vijf jaar geleden werd Tamara door Agem gevraagd om vanuit het management marketing en communicatie op te pakken. Dat bevalt haar nog altijd goed. “Ik heb ontzettend veel geleerd en hou me nu ook bezig met financiële bedrijfsvoering en meer algemeen management. De functie is om mij heen gegroeid.”

Het is momenteel alle hens aan dek bij Agem, door alle ontwikkelingen in de energiewereld. “Het is bijzonder hoe snel de aandacht voor energie is toegenomen.” De organisatie zelf is ook enorm in omvang en activiteiten gegroeid. Zo kunnen inwoners van acht Achterhoekse gemeenten terecht bij Agem Energieloket met vragen over energiebesparing. Ook wordt er samen met gemeenten gewerkt aan een aanpak tegen energiearmoede en wordt er via Agem energie geleverd aan Achterhoekse inwoners, bedrijven en gemeenten. “We hebben wel gemerkt dat de belangen van de verschillende soorten leden binnen de Coöperatie Agem soms botsen. Op dit moment zijn we bezig om het organisatorisch beter in te richten. Zo kunnen de verschillende onderdelen zich zelfstandig beter ontwikkelen en kunnen we nòg meer impact gaan maken in de Achterhoek.”

Kostprijsmodel

Tamara is op dit moment druk met het kostprijsmodel: energie tegen kostprijs. “Door zelf hernieuwbare energie op te wekken èn af te nemen binnen een coöperatie zonder winstoogmerk, ontstaat een lokale energiegemeenschap. Zo kunnen we zelf betaalbare energiezekerheid creëren en maken we samen de Achterhoek minder afhankelijk van de energiemarkt.”

Sinds 2018 is dit innovatieve model operationeel en maken de Achterhoekse gemeenten hier gebruik van binnen hun eigen Agem Gemeentelijke Energie BV. In september is Coöperatie Streekenergie Grootzakelijk opgericht, waarbij grootzakelijke ondernemers die lid worden van deze coöperatie uiteindelijk via Agem energie aan zichzelf kunnen gaan leveren tegen kostprijs. En op de achtergrond wordt keihard gewerkt aan het operationeel krijgen van dit model voor particulieren en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting. “We hebben het tot nu toe nog niet van de daken geschreeuwd, uit een soort Achterhoekse bescheidenheid, maar het is echt heel bijzonder en we hebben inmiddels zoveel geleerd, dat we ernaar uitkijken om de plannen verder uit te rollen!”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *