Tamara Bos van Agem

In Bed Met… Tamara Bos van Agem

Tamara Bos is sinds 4,5 jaar manager bij de maatschappelijke Achterhoekse organisatie Agem. “Eerder werd ik snel rusteloos en ging ik weer op zoek naar iets nieuws, maar nu ben ik echt op mijn plek. Ook doordat ik me in de afgelopen tijd echt heb ontwikkeld, als mens, maar ook zakelijk,” vertelt Tamara tijdens het interview waarvoor zij te gast was in het fraaie hotel Villa Wanrooy in Doetinchem.

Tamara Bos kan met recht een ‘selfmade woman’ worden genoemd. Na het afronden van haar HBO-opleiding Logistiek en Management kwam ze daarna bij toeval in de evenementenorganisatie terecht. “Ik ben heel erg autodidact en leer mezelf graag nieuwe dingen aan. En als ik iets doe, dan ga ik er volledig voor.”

En met diezelfde passie hield ze haar vervolgens ook bezig met fotografie en styling en zorgde ze voor positieve zichtbaarheid voor verschillende opdrachtgevers,onder andere de burgemeester van Doetinchem.

Agem

Bijna vijf jaar geleden werd Tamara door Agem gevraagd om vanuit het management marketing en communicatie op te pakken. Dat bevalt haar nog altijd goed. “Ik heb ontzettend veel geleerd en hou me nu ook bezig met financiële bedrijfsvoering en meer algemeen management. De functie is om mij heen gegroeid.”

Het is momenteel alle hens aan dek bij Agem, door alle ontwikkelingen in de energiewereld. “Het is bijzonder hoe snel de aandacht voor energie is toegenomen.” Zij zijn zelf is ook enorm in omvang en activiteiten gegroeid. Zo kunnen inwoners van acht Achterhoekse gemeenten terecht bij Agem Energieloket met vragen over energiebesparing. Overigens wordt er samen met gemeenten gewerkt aan een aanpak tegen energiearmoede. En wordt er via Agem energie geleverd aan Achterhoekse inwoners, bedrijven en gemeenten. “We hebben wel gemerkt dat de belangen van de verschillende soorten leden binnen de Coöperatie Agem soms botsen. Op dit moment zijn we bezig om het organisatorisch beter in te richten. Zo kunnen de verschillende onderdelen zich zelfstandig beter ontwikkelen en kunnen we nòg meer impact gaan maken in de Achterhoek.”

Kostprijsmodel

Tamara is op dit moment druk met het kostprijsmodel: energie tegen kostprijs. “Door zelf hernieuwbare energie op te wekken èn af te nemen binnen een coöperatie zonder winstoogmerk, ontstaat een lokale energiegemeenschap. Zo kunnen we zelf betaalbare energiezekerheid creëren en maken we daarnaast samen de Achterhoek minder afhankelijk van de energiemarkt.”

Sinds 2018 is dit innovatieve model operationeel en maken de Achterhoekse gemeenten hier gebruik van binnen hun eigen Agem Gemeentelijke Energie BV. In september is Coöperatie Streekenergie Grootzakelijk opgericht, waarbij grootzakelijke ondernemers die hier lid van worden uiteindelijk via Agem energie aan zichzelf kunnen gaan leveren tegen kostprijs. Ook op de achtergrond wordt keihard gewerkt aan het operationeel krijgen van dit model voor particulieren en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting. “We hebben het tot nu toe nog niet van de daken geschreeuwd, uit een soort Achterhoekse bescheidenheid, maar het is echt heel bijzonder en we hebben inmiddels zoveel geleerd, dat we ernaar uitkijken om de plannen verder uit te rollen!”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *