In Bed Met… Tonny Driessen (aka Twan van Zee)

Op maandag 6 november zat Tonny Driessen (aka Twan van Zee), presentator van radiozender Regio8, in het ochtendprogramma bij de NPO op radio 5. De zaterdag daarvoor was hij namelijk uitgeroepen tot ‘omroepvrijwilliger van het jaar’. Voor Driessen was dat een kroon op 32 jaar lang het zondagochtendprogramma Prima Hollandia presenteren.

Tonny Driessen presenteert het zondagochtendprogramma Prima Hollandia bij radiozender Regio8 als Twan van Zee. Tonny: “Toen we begonnen met radio maken, was het allemaal nog licht illegaal. Elke programmamaker had dus een schuilnaam. Die van mij was Twan van Zee. Twan is afgeleid van Tonny en op Van Zee kon je gemakkelijk jingletjes maken. Het fijne van een schuilnaam is dat de mensen niet meteen weten dat het Tonny Driessen is en dat je niet in een bepaald vakje wordt gezet.”

Regio8

Toen het legaal mogelijk werd om een eigen regionale omroep te beginnen werd Optimaal FM opgericht, het latere Regio8. Tonny werd gevraagd om bij hen op zondagochtend het programma Prima Hollandia te presenteren en dat doet hij nu 32 jaar. “Het is een succesformule gebleken. Prima Hollandia is een programma met Nederlandstalige en Duitstalige muziek en ook muziek in het dialect. Dat spreekt in de oosthoek van Nederland aan. En het tijdstip op zondagochtend is ook ideaal. Aan dit programma is in 32 jaar dan ook nauwelijks iets veranderd.”

Tonny doet heel veel mensen plezier met zijn programma. merkt hij aan de reacties van de luisteraars. “We hebben veel vaste luisteraars. Het is ook op de stream op zondagochtend altijd heel druk en de mensen nemen het programma ook mee als ze naar Spanje of naar Curaçao op vakantie gaan. Dat is hartstikke mooi.”

Gezicht

Overigens doet hij het niet alleen. “Ik ben het gezicht van het programma, maar ik word bijgestaan door een aantal telefonistes en twee producers. Zonder hen kan ik het absoluut niet.” Een tijdje geleden belde directeur van Regio8 Peter Berendsen. “Hij had mij opgegeven voor de strijd om de titel ‘omroepvrijwilliger van het jaar’ bij de NPO. Niet alleen als presentator, maar ik zit bij Regio8 ook bij de technische dienst. Met hen zorg ik ervoor dat de zenders in de lucht blijven, maar ook als er storingen zijn of als er apparatuur vervangen of gerepareerd moet worden. Ik was heel vereerd dat ze me daarvoor hadden opgegeven.”

Promoten

Tonny kreeg te horen dat hij samen met twaalf andere omroepvrijwilliger was genomineerd voor de prijs. “En ook dat het een publieksprijs was en dat ik mezelf dus moest promoten. Dan konden de mensen op mij stemmen. Nou, dat vond ik wel lastig, hoor. Maar ik had geen keus, dus ik heb het in mijn programma aan de luisteraars uitgelegd. Tot mijn verrassing verspreidde het zich als een olievlek. Iedereen stemde mee.”

Na anderhalve week bleek Tonny bij de laatste vijf te zitten. Op 4 november reisden ze voor de prijsuitreiking af naar Hilversum. “De genomineerden werden aan het publiek voorgesteld en toen kwam er tromgeroffel en schoven alle namen over het scherm, totdat mijn naam in het midden werd geprojecteerd. Iedereen begon te juichen, maar ik had het even niet meer. Ik had nooit verwacht dat ik het zou worden. Maar uiteindelijk was ik super trots dat ik met de bokaal terug kon naar de Achterhoek.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *