In Bed Met… Volkszanger Ghijs de Bruijn

In Bed Met… Volkszanger Ghijs de Bruijn

Volkszanger Ghijs de Bruijn komt uit een muzikale familie. Zijn moeder studeerde aan het conservatorium en zijn beide broers hielden zich bezig met rockmuziek. Ghijs had ook al jong ambities in die richting en begon op negenjarige leeftijd met drummen. Maar min of meer bij toeval kwam hij jaren later in de volksmuziek terecht en daar houdt hij zich tot de dag van vandaag met passie op allerlei podia mee bezig.

“Ik deed mijn eerste optreden als zanger in 1999. Dat optreden was eigenlijk maar een geintje. De stamgasten van een kroeg vroegen me om een cd op te nemen. Dat deed ik, met twee liedjes van Frans Bauer. Voor de lol stelde ik voor om dan ook meteen maar een cd-presentatie te doen. Van het een kwam het ander. We regelden danseressen en beveiliging en werden met een dikke auto van een vriend naar die kroeg gebracht. Ik dacht nog: daar komt misschien een man of veertig op af, maar er kwamen er 350! Ik heb toen de chauffeur gevraagd om maar een extra rondje te rijden”, lacht Ghijs tijdens het interview bij Brudo Slaapkamerspeciaalzaak in Doetinchem.

Het werd ondanks alles een groot succes. “Ik was helemaal niet van plan om daarin verder te gaan, maar naar aanleiding van die avond kreeg ik een flink aantal aanvragen om op te treden op allerlei partijen. Zo ben ik begonnen. Met de auto van mijn moeder en de CD-speler van de stereotoren van mijn ouders. Zingen met de boxen tussen de planten bij mensen in de woonkamer. Ik was toen een jaar of twintig.”

Feesttent tot crematie

In de loop der jaren heeft de carrière van Ghijs zich flink ontwikkeld. “Ik heb inmiddels een repertoire dat bestaat uit 300 nummers, niet alleen eigen werk, maar ook covers. Nederlandstalig, maar ook Engelstalig en Duitstalig. En het loopt van feesttent tot crematie. Ook dat laatste kan heel eervol zijn, hoor. Als een klant of de familie van iemand die van mijn muziek hield vraagt of ik op zijn/haar begrafenis nog een keer een bepaald lied wil zingen.”

Creatief

Ghijs schrijft sinds 2008 ook zelf nummers. “Ik wilde een eigen nummer dat leek op ‘Just say hello’ van René Froger. Ik kreeg een melodie aangeleverd en er was ook wel wat tekst, maar daar was ik nog niet helemaal tevreden over en toen ben ik het zelf gaan aanpassen en herschrijven.” Inmiddels zijn er van Ghijs drie albums verschenen en meerdere singles uitgebracht. In totaal bijna 50 nummers. De nieuwste single is Filmster, die hij samen met goede vriend Jeffrey Heesen schreef. “Het is belangrijk om creatief bezig te blijven. Dat is de ziel van je optreden. Niet alleen tijdens het zingen, maar ook bij het schrijven van je nummers en als je de nummers tijdens het optreden aan elkaar praat.”

Ambities

Ghijs heeft een lekker gevulde agenda. Enige ambities heeft hij nog wel. Binnenkort gaat hij weer bezig met het schrijven van een nummer en is hij bezig met een paar muzikale samenwerkingen.

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *