In de Achterhoek maak je het met hout

Een vensterbank of het interieur van luxe jachten waar the rich and famous mee pronken in Monaco. Het zijn twee totaal verschillende producten met een gemene deler: het basismateriaal is hout. En dat verbindt Wiggers en Heesen Interiors, net als hun locatie: Winterswijk. Beide bedrijven slaan de handen ineen voor een Inloopavond op woensdag 17 november (17-21 uur).

Ver hoeven de bezoekers van de Inloopavond niet te reizen tussen de bedrijfspanden in Winterswijk. Heesen bouwt zijn exclusieve jachtinterieurs aan de Tinbergenstraat, terwijl onder andere de gefineerde wandbekledingen en kamerverdelers van Wiggers aan de Venemansweg van de lopende band rollen. Slechts honderden meters scheiden beide firma’s, ideaal dus om in een korte tijd te zien wat voor brede toepassingen er voor hout zijn; en dat allemaal hier in de Achterhoek. “Het doel is om jonge mensen enthousiast te maken voor de houtsector”, leggen directeuren Henry Schreur (Heesen) en Gerrit Hartman (Wiggers) uit. “Er is een grote behoefte aan gemotiveerde jongeren in de productie.”

Flabbergasted

De stelenfabriek, zo stond Wiggers vroeger bekend in Winterswijk en omstreken. De firma is inmiddels in heel Europa de toeleverancier voor onder meer diverse industrieën, de interieurbouw, de bouw en hoe kan het ook anders, de nautische sector. “We maken heel mooie producten met een constante kwaliteit”, toont Hartman zich trots. “Mensen hebben vaak het vooroordeel van simpel lopende band werk, maar wie hier komt is meestal helemaal flabbergasted.”

Tijd voor kwaliteit 

Bij Heesen Interiors worden met veel toewijding, precisie en vakmanschap de meest exclusieve interieurs gemaakt voor de superjachten van Heesen, met een lengte van 50 tot wel 80 meter. “De interieurs worden volledig op maat en naar de wens van de klant gecreëerd”, licht Schreur toe. “Standaard bestaat niet bij ons.” Dit betekent dat de meubelmakers, spuiters en houtbewerkers bij Heesen veel variatie in hun werk hebben, en de tijd krijgen om kwaliteit te leveren. Ze werken met de meest exclusieve materialen, zoals bijzondere fineer- en leersoorten. Door het succes van de scheepswerf is er voor de medewerkers van Heesen Interiors bovendien een stabiele, zekere toekomst.

Erkende leerbedrijven

Zowel Heesen als Wiggers beseffen dat hun medewerkers het kapitaal van hun organisatie zijn.  Hartman: “Als erkend leerbedrijf steken wij veel tijd in het intern opleiden van medewerkers. We leren hen werken volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste machines. Ook met weinig ervaring word je bij ons een echte vakman!” Schreur: “Net als Wiggers is Heesen Interiors een erkend leerbedrijf waar jongeren de kans krijgen om het vak te leren. We investeren in nieuwe medewerkers en werken nauw samen met vakopleidingen in de omgeving voor BBL-trajecten voor werken en leren.” Enthousiast geworden? Schrijf je dan zeker in voor de Inloopavond.  

Maak jij het met hout?

Wie zijn of haar carrièrekansen wil ontdekken als houtbewerker, moet zeker de Inloopavond bezoeken die Heesen Interiors en Wiggers in Winterswijk organiseren. Op woensdagavond 17 november van 17.00 uur tot 21.00 uur openen beide bedrijven hun deuren, medewerkers leiden je rond en vertellen je graag alles over de carrièremogelijkheden. Inschrijven kan op JEMAAKTHETMETHOUT.NL

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *