wonen achterhoek

‘’Wonen in de Achterhoek voelt voor mij thuis’’

Voor het thema wonen ga ik in gesprek met Sil Broekhuijsen, geboren en getogen in de Achterhoek. Voor zijn studie is hij vertrokken naar het bruisende Nijmegen. Nadat hij zijn master Communicatie & Beïnvloeding had afgerond, is hij weer terug verhuisd naar de Achterhoek.

Je bent gaan studeren in Nijmegen en woonde daar 5 jaar lang op kamers. Wat is de reden dat je terug bent gekomen naar de Achterhoek?

Nijmegen is een super leuke stad om in te wonen en ik heb hier ook met veel plezier gewoond tijdens mijn studententijd. Maar ik heb altijd wel geweten dat ik terug zou willen naar de Achterhoek. In de stad gaat alles continu door en de mentaliteit is echt heel anders. De Achterhoek is voor mij echt een thuis. De mensen zijn vriendelijker, de regio is mooier en rustiger. Daarnaast wonen bijna al mijn vrienden ook (weer) in de Achterhoek. Dichtbij familie en vrienden wonen vind ik erg belangrijk.

Wat maakt de Achterhoek zo bijzonder voor jou en wat vind jij kenmerkend voor deze regio?

Ik ben hier opgegroeid en ken daardoor veel mensen in de regio. Dat maakt het voor mij persoonlijk natuurlijk al erg leuk om hier te wonen. Het gemoedelijke en nuchtere van de mensen. Waar Nederland steeds gekker wordt, blijven de mensen in de Achterhoek “gewoon normaal doen”. Dat past bij de regio. Mensen staan voor elkaar klaar, zijn vriendelijk en erg behulpzaam. Het bekende noaberschap en ‘’ons kent ons’’ vind ik mooi aan de Achterhoek.

Wat zijn volgens jou verborgen pareltjes in de Achterhoek?

Voor mensen uit het westen van ons land is de hele Achterhoek misschien wel een verborgen parel. Vaak weten ze niet eens waar de Achterhoek precies ligt. Maar in de regio zijn de Slangenburg (en daarbij Kasteel Slangenburg) en het Montferland erg mooi! En of het echt een verborgen parel is weet ik niet, maar iedereen zou een keer bij de Zwarte Cross geweest moeten zijn. De sfeer die daar hangt is denk ik uniek voor een festival en past ook perfect bij de Achterhoek.

In de Achterhoek hebben we te maken met jong talent dat uit de regio vertrekt, wat vind je hiervan? En wat zou je deze jonge mensen willen meegeven?

Ja, enorm jammer natuurlijk! Ik denk dat het in veel gevallen ook echt komt doordat ze niet weten wat er in de Achterhoek allemaal mogelijk is. In de regio zijn veel grote internationale bedrijven. Voor een leuke baan met voldoende carrièremogelijkheden hoef je echt niet naar de grote stad te verhuizen. De Achterhoek kent genoeg bedrijven waar zowel jong talent als ervaren professionals voldoende kansen krijgen. In de Achterhoek kun je prachtig wonen en zijn er voldoende mogelijkheden om een mooie carrière op te bouwen. Wat wil je nog meer?

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *