Evelien Schurink advocaat

In gesprek met familierecht advocaat Evelien Schurink

De coronacrisis heeft invloed op alles en iedereen, ook op de werkzaamheden van de advocaat in het personen- en familierecht. We praten erover met familierecht advocaat Evelien Schurink die op 1 oktober jl. de deuren heeft geopend van haar eigen advocatenkantoor ECS advocatuur & mediation.

Wie ik ben? Mijn volledige naam is Evelina Christina Schurink (‘ECS’). Nadat ik begin 2012 mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg heb afgerond, ben ik als jurist en aansluitend als familie- en strafrechtadvocaat aan het werk gegaan. Na zeven jaar op een kantoor te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om in Winterswijk mijn eigen kantoor op te richten, namelijk ‘ECS advocatuur & mediation’.”

Evelien Schurink vertelt: “Het is een vreemde tijd voor mensen. Niemand had gedacht dat we in 2020 hier zouden staan. Het bijzondere is wel dat de praktijk van een familierecht advocaat eigenlijk gewoon doorgaat. Conflicten in de relationele sfeer zullen blijven, ook nu, of misschien juist wel nu.” Dat mensen dus vragen hebben over een eventuele scheiding, de kinderen of bijvoorbeeld het niet meer kunnen betalen van de alimentatie is juist nu niet vreemd.

Familierecht en mediation

Evelien Schurink legt zich met name toe op het familierecht en mediation. “Mensen kunnen bij mij terecht voor vragen over familierechtelijke vraagstukken, zoals een echtscheiding, verbreking van de relatie, maar ook over vragen omtrent een omgangsregeling met de kinderen, (herberekening van de) partner- en kinderalimentatie, vragen over het gezag of het opstellen van enkel een ouderschapsplan.” Wilt u met de kinderen op vakantie of verhuizen, maar uw ex-partner geeft geen toestemming? In een vrijblijvend eerste gesprek vertelt Evelien u graag wat zij voor u kan doen. Evelien: “Het zijn zaken die voor mensen vaak emotioneel (zeer) belastend zijn. Het is daarom belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt. Een eerste gesprek is daarom altijd gratis en vrijblijvend. In dit gesprek wordt besproken wat ik voor iemand kan doen. Het verlenen van goede juridische bijstand is daarbij uiteraard van groot belang, maar in de praktijk ben je ook vaak vertrouwenspersoon, adviseur en vraagbaak ineen.”

“Daarnaast kunnen mensen terecht voor mediation in de familiesfeer. Mediation is een vorm van conflicthantering, waarbij partners met elkaar in gesprek gaan en we kijken naar een gezamenlijke oplossing. Een gezamenlijke oplossing werkt vaak het beste en kan problemen in de toekomst voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat de doorlooptijd veelal korter is en de kosten van mediation vaak lager zijn. Tijdens de mediation worden zowel relationele, als juridische vraagstukken besproken. Dat is ook het grote voordeel van een mediator, die tevens advocaat is. Beide aspecten komen uitgebreid aan bod.” Evelien vertelt: “Nagenoeg alle zaken waarvoor mensen alleen kunnen komen, kan ik mensen ook samen bijstaan. Denk aan een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding, het samen laten (her)berekenen van de alimentatie of het samen laten opstellen van een ouderschapsplan. Door samen op gesprek te komen worden grotere problemen vaak voorkomen. Ook voor de mediation geldt dat eerst een gezamenlijk vrijblijvend en gratis gesprek wordt gepland.”

Afspraken in overleg en ook buiten kantoortijd

ECS advocatuur & mediation heeft geen vaste bezoeklocatie, maar maakt gebruik van diverse spreekkamers, hierdoor is een afspraak niet gebonden aan een plaats of locatie. Eveneens is een afspraak in de avonduren of op zaterdag mogelijk. Liever een afspraak aan huis? Ook dat is (meestal) mogelijk. Gezien de huidige coronamaatregelen worden afspraken ook digitaal gehouden. In overleg met u wordt een passende afspraak gepland. U bent van harte welkom voor een afspraak!


ECS advocatuur & mediation

Eigenaar:             Evelien Schurin

Bezoekadres:    op afspraak

Website:             www.ecsadvocatuur.nl

Telefoon:            06 2935 8067 (ook via WhatsApp bereikbaar)

E-mail:                schurink@ecsadvocatuur.nl

Facebook:          volg het kantoor via ‘ECS advocatuur & mediation’

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *