In je kracht komen met Mindfulness

Bewuster keuzes maken in het dagelijks leven? Meer in je kracht komen? Effectiever communiceren op een authentieke manier? Mensen komen dagelijks in situaties terecht waar in een fractie van een seconde onbewust op wordt gereageerd. Mindfulness is een praktisch hulpmiddel om effectief te reageren op situaties die zich dagelijks voordoen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het effectief is om stress (op het werk en thuis) te verminderen. Ook blijkt het effectief om piekeren en slaapproblemen te verminderen. Judith van der Leij-Alblas verzorgt trainingen in haar bedrijf ‘Voeding voor Jezelf’ op de Haart (bij Aalten). Dit doet zij inmiddels ruim tien jaar en heeft ze werkervaring in het bedrijfsleven en de zorg.

‘Praktisch, effectief en authentiek’

Bewuster keuzes maken
De werkruimte is sereen, rustgevend, licht, en is gelegen in het groen. Judith vertelt: “Door Mindfulness toe te passen word je je bewust van wat er in je gebeurt als er iets voorvalt. In jezelf en in het contact met de ander. Je leert milder te kijken en ontwikkelt meer begrip. Bijvoorbeeld, je krijgt te maken met een boze klant. In eerste instantie schrik je wellicht, je voelt je aangevallen. Wat doe je? Je bevriest of je wilt wegrennen. Door jezelf te trainen in mindfulness word je je bewust van je automatische reacties en kun je andere keuzes maken. Je bent in staat om effectiever op stressvolle situaties in de dagelijkse praktijk te reageren. Mindfulness is overal toepasbaar, op je werk, thuis. Het is absoluut niet zweverig maar juist erg praktisch.

Zowel groepen als individuele begeleiding op maat

Ze vervolgt: “We bieden in ons eigen trainingscentrum trainingen aan voor groepen en individuele begeleiding. Mensen kunnen meteen na de eerste bijeenkomst aan de slag.

Voor beginners…

De training voor beginners (op Mindfulness gebaseerde stress reductie) is opgebouwd uit acht sessies van 2,5 uur en één stiltedag. We gebruiken het materiaal zoals ontwikkeld en onderzocht aan het RadboudUMC Centrum voor Mindfulness.

…en voor gevorderden

Om de effecten van de training in het dagelijks leven blijvend te borgen, bieden we ook doorgaande ontwikkelingsgroepen aan. In september start een nieuwe open trainingsgroep genaamd ‘Verbinding’. In deze groep combineren we mindfulness met effectief communiceren. Voor deze training bundelen we onze krachten met Ewoud van der Leij, van Het Commerciële Huis. Dit bedrijf beschikt over 25 jaar ervaring op het gebied van effectieve (klanten-)communicatie.Voor mensen die al veel aan zelfontwikkeling hebben gedaan is er de groep ‘de Heilige Berg’. Deze groep komt drie keer per jaar drie volle dagen samen. Deze groep is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verdieping, inspiratie en reflectie.

Voor bedrijven: In company en op maat

De combinatie van mindfulness en communicatie is zeer geschikt voor bedrijven. We bieden zowel in company trainingen als open trainingen in onze eigen trainingsruimte in het groen.Ewoud vertelt: “Deze training is met name bedoeld voor mensen die werken in contact-beroepen zoals hulpverlening, klantenservice, verkoop en management. Het komt er op neer dat Judith tijdens de eerste sessies mensen bewust maakt wat er van binnen gebeurt in situaties. Ik begeleid de deelnemers hoe het geleerde handen en voeten te geven in de dagelijkse praktijk. Kortom: hoe effectief te reageren in het contact met de ander.” Ewoud vervolgt: “Het zijn vaardigheden die iedereen kan leren. We oefenen door middel van praktijkopdrachten. Hierbij staat authenticiteit voorop.”

Direct toepasbaar

Zo bieden beide bedrijven samen een unieke combinatie van Mindfulness en Effectieve Communicatie. Direct toepasbaar in de praktijk en te volgen in de vorm die jou het beste past.

Starten in september of oktober

In september starten de Mindfulness training MBSR en de open training ‘Verbinding’. De volgende bijeenkomst van de groep ‘de Heilige Berg’ is ook in september.. Voorafgaand aan deelname aan één van de groepen vindt een vrijblijvend intakegesprek plaats. 

In company trainingen worden op maat ontwikkeld. Meer weten? Bel of mail met Judith van der Leij-Alblas: 06 30401673 / judith@voedingvoorjezelf.nl


Bedrijfsgegevens:

Voeding voor Jezelf
Lieversdijk 3
7121 KT  Aalten (De Haart)
M 06 30401673
W www.voedingvoorjezelf.nl
E judith@voedingvoorjezelf.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *