Innovatie

Innovatie vindt zijn oorsprong in de Achterhoek

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem is één van de vele innovatieve bedrijven in de maakindustrie die de Achterhoek rijk is. Dit bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van geavanceerde machines en systemen voor de poederverwerkende industrie. Met klanten wereldwijd, waaronder sectoren als chemie, farmacie, mineralen, metaal en voedingsmiddelen, opereert Hosokawa Micron B.V. als een zelfstandig Achterhoeks bedrijf binnen de Japanse Hosokawa Micron Group, wereldleider in poederprocestechnologie. Innovatie komt uit de Achterhoek

Bart Derksen, HR-manager, legt uit: “Wij creëren procesoplossingen voor poederverwerkende industrieën, oftewel, we assisteren onze klanten bij het vinden van de optimale productieoplossing.” Duurzame toepassingen staan momenteel centraal, zoals grondstoffen voor accu’s, eiwitten – van insecten of plantaardige oorsprong – om de groeiende wereldbevolking te voeden, en het hergebruik van reststromen. Derksen benadrukt: “Onze procestechnologieën spelen waarschijnlijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je had gedacht.”

Duurzaamheid

Hosokawa Micron ontwerpt en ontwikkelt al haar producten met het oog op duurzaamheid en levenscyclusbeheer. In het geval van deze Nauta-menger lijn ligt de focus bijvoorbeeld op het minimaliseren van energieverbruik en onderhoud om de totale eigendomskosten gedurende de levensduur te verlagen.

De maakindustrie op de voorgrond

“Net als elk technisch bedrijf hebben wij vacatures, maar we doen er veel aan om onze aanwezigheid in de maakindustrie in de spotlight te zetten,” aldus Derksen. Dit doen we onder meer door samen te werken binnen de innovatiehub Doetinchem met naburige bedrijven. Dit schooljaar konden we hierbinnen al ca. 27 HBO- en universitaire afstudeerders plaatsen. Het aantrekken van vakkrachten vormt dankzij de nabijgelegen Anton Tijdinkschool en verschillende MBO-opleidingen bij het Graafschap College een minder groot probleem. Derksen benadrukt echter dat de uitgebreide maakindustrie in de Achterhoek meer erkenning verdient. “Het succes van ons bedrijf wordt bepaald door onze mensen, die allemaal verschillend zijn. Bij Hosokawa Micron vind je een diversiteit aan functies en disciplines, variërend van technisch, commercieel, IT, administratief, logistiek en R&D tot en met after-sales, om er maar een paar te noemen.”

Conclusie

Derksen concludeert: “Hosokawa Micron B.V. hecht grote waarde aan de zelfstandigheid en flexibiliteit van het personeel. Bovendien streven we ernaar dat werknemers veel vrijheid krijgen om zichzelf te ontplooien, met prachtige resultaten als gevolg.”

Contact

Benieuwd naar wat Hosokawa Micron B.V. voor jou kan betekenen?

Gildenstraat 26
7005 BL, Doetinchem
T: +31 314 373 333
W: www.werkenbijhosokawa.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *