‘Innovaties zijn pas duurzaam als de techniek echt klopt.’

‘Innovaties zijn pas duurzaam als de techniek echt klopt.’

Je bent op je werk pas in je element als je jouw talent kan gebruiken en kan doen wat je echt leuk vindt. Als deze twee samenkomen ervaar je veel voldoening uit je werk én heb je de basis te pakken voor een succesvolle loopbaan. Het is niet altijd makkelijk om te zorgen dat deze twee perfect samenkomen, maar voor Twan (24) komt dat in zijn ondernemerschap volledig samen. In zijn bedrijf Charged kan hij dagelijks doen wat hij leuk vindt én waarmee hij maatschappelijk kan zorgen voor een enorme impact.

Sessy

Afgelopen jaar is hij samen met zijn compagnon en collega’s druk geweest met een zeer succesvolle pre-order campagne van de door henzelf ontwikkelde thuisbatterij Sessy. Wat begon met al snel 100 pre-orders liep helemaal uit de hand naar inmiddels ruim 1500 pre-orders. Binnenkort worden de eerste thuisbatterijen geïnstalleerd.

Droom

Al in zijn studietijd, hij studeerde Elektrotechniek op de HAN, begon hij met het ontwikkelen van de eerste thuisbatterijen om opgewekte stroom op te slaan en zelf te gebruiken. Daar ontstond zijn droom om zelfvoorzienigheid toegankelijker te maken en niet afhankelijk te zijn van overheidsmaatregelen zoals de salderingsregeling. ,,De salderingsregeling is prachtig voor nu, maar het blijft een belastingtrucje en geen houdbare oplossing. Om het eigenverbruik van groene energie te verhogen zijn buffer systemen nodig, een onderdeel van de oplossing is een slimme thuisbatterij’’ aldus Twan. Docenten zeiden regelmatig dat er geen toekomst in thuisbatterijen zou zitten. ,,Hoe meer ik nee te horen kreeg, des te meer het mij stimuleerde om de perfect werkende thuisbatterij te ontwikkelen. Dat deed ik dus in de schuur bij mijn ouders.’’ Zie nu waar Charged staat. Dat er behoefte is aan Sessy staat buiten kijf. Alle pre-orders zijn deels of zelfs volledig vooraf betaald en het enthousiasme van klanten is keer op keer motiverend.

Achterhoekse maakindustrie

Twan heeft samen met zijn compagnon besloten om hun bedrijf te vestigen in Ulft. Daar hebben ze vanuit SmartHub Incubator Industry de nodige ondersteuning gehad. Dat gebeurt o.a. door innovatievouchers die ze in de Achterhoekse maakindustrie kunnen besteden. Zo helpen bestaande bedrijven in de Achterhoek om nieuwe Startups sneller te laten groeien. De eerste prototypes van hun product en de uiteindelijke productie vindt dus gewoon in Nederland plaats. Daarmee hebben ze volledig controle over zowel de hardware als software ontwikkelingen.

Gedrevenheid

De gedrevenheid van Twan werkt aanstekelijk. Hij is bewust bezig met impact maken op de dag van morgen. Deze persoonlijke drive werkt door in zijn team en maakt Charged een aantrekkelijk werkgever. ,,Het is nog allemaal niet perfect geregeld in onze startup, maar we zorgen wel voor een inspirerende werkomgeving voor onze medewerkers, we hebben leuke enthousiaste klanten en je kunt meebouwen aan een duurzamere toekomst.’’ Op de vraag wat Twan zou doen als Elon Musk zijn bedrijf Charged nu voor miljoenen zou willen kopen? Antwoord hij: ,,Nee, zeker niet. Er zijn nog veel te veel leuke technische uitdagingen, en we staan pas aan het begin van een heel mooi avontuur.’’

Doe jij dagelijks wat je echt leuk vindt en kun je jouw talent inzetten om impact te maken?

In de Achterhoek vind je werkgevers die echt impact maken. Ben jij nieuwsgierig welke Achterhoekse organisaties uitdagende stages en banen aanbieden? Kijk op http://ww.achterhoekwerkt.nl

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’. Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *