Flonkergood

Inzendtermijn streektaalverhalen voor Flonkergood verlengd

Het is nog tot 31 oktober mogelijk om streektaalverhalen of -gedichten in te zenden naar de selectiecommissie van Flonkergood. De mooiste verhalen, in de Achterhoekse of Liemerse streektaal, worden opgenomen in Flonkergood, het kadobuukske van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book in maart. 

De komende editie van Flonkergood heeft als thema Geveul (of Gevuul) meegekregen. Ieder mens heeft gevoelens. Wat raakt je, wekt gevoel van betrokkenheid op of juist afkeer? Misschien is jouw gevoel in de loop van de tijd veranderd of heb je juist ook gevoel voor humor. Of je nu een ervaren schrijver bent of juist niet: iedereen kan zijn verhaal insturen, mits het maar in de Achterhoekse of Liemerse streektaal is geschreven.

Cadeau

Tijdens het Waeketreffen, de aftrap van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book, op zondag 3 maart 2024, wordt de nieuwe Flonkergood over Geveul gepresenteerd. Het boekje wordt in ‘meert streektaalmaand’ cadeau gegeven bij aankoop van een streek(taal)boek bij de plaatselijke boekhandel of op achterhoekseboeken.nl.

Voorwaarden

De precieze voorwaarden waaraan verhalen moeten voldoen, staan op www.ecal.nu/flonkergood. Bijdragen mag u tot en met 31 oktober mailen naar info@ecal.nu.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers, ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *