Irene Best matrassen

Irene Best van matrassen specialist Decupré in Didam

‘Ik heb de kans gekregen mezelf te ontwikkelen’

Ondernemen gaat niet zonder slag of stoot. Irene Best kan het beamen. Ze is het boegbeeld van Decupré, de landelijke specialist in slapen. Het bedrijf in Didam ontwikkelt, produceert en verkoopt matrassen en is uitgegroeid tot marktleider in ziekenhuizen en zorginstellingen. “Het was zeker geen easy ride”, merkt Irene op. “Met vallen, opstaan en vooral veel doorzettingsvermogen hebben mijn man, ik en ons team de onderneming op de kaart gezet.”

Van niets iets maken. Dat is wat Irene Best zo mooi vindt aan ondernemen. Het lukte haar met Tempur, M-Line én Decupré. Het laatste bedrijf runt ze samen met haar echtgenoot Frans Geelen. “Ondernemen is fantastisch, maar onderschat het niet. Je komt in een rollercoaster en bent er dag en nacht mee bezig. Tegenslagen horen erbij. Een combinatie van optimisme en perfectionisme is in mijn ogen een must bij een ondernemer.”

Van Tempur naar Decupré

Irene Best begon als twintiger haar carrière bij APM. De participatiemaatschappij kocht familiebedrijven op die aan de rand van een faillissement stonden met als doel ze weer gezond te maken. In 1992 ging Irene op 24-jarige leeftijd zelf aan de slag als ondernemer. “Ik werd medeoprichter van Tempur Benelux en kwam zo eigenlijk bij toeval in de beddenbranche terecht. Wij kochten de producten in bij Dan-Foam een productiebedrijf in Denemarken en kregen het alleenrecht voor Tempur in de BENELUX.” Tempur werd een groot succes. “Wij, de aandeelhouders, verkochten het bedrijf aan Beterbed in 1997. Dat was een bijzondere tijd, ik kon een auto kopen zonder lening.” Ze werd er niet anders van. “Ik kom uit een heel gewoon gezin. Mijn vader was leraar en mijn moeder werkte als manager P&O en we gingen ieder jaar met het gezin kamperen in een tent. Gezellig lekker in Annecy op Camping Laverdanne, die had namelijk de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zo ben ik opgegroeid, dus bij mij draait het om goede producten voor een normale prijs. “We nemen genoegen met geringe marges, het voordeel moet bij de klant liggen. We bieden bij wijze van spreken een Ferrari voor een prijs van een Fiat Panda.” Goed slapen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Bij ons is dat zo. Je kunt bij ons op de website een slaapadviespaneel invullen en dan krijg je bij ons een professioneel slaapadvies.


‘Bij ons krijg je een Ferrari voor een prijs van een Fiat Panda’

Slaapcomfort

Slecht slapen heeft grote nadelige gezondheidseffecten, zo doceert Irene. Een goed matras is van doorslaggevend belang. “We zetten ons al vele jaren in om het beste slaapcomfort voor iedereen toegankelijk te maken. Decupré bedient de consumentenmarkt, maar is vooral ook actief in de zorgsector. Zo zit het bedrijf regelmatig om tafel met gerenommeerde ziekenhuizen zoals Radboud UMC in Nijmegen. “Je moet innovatief zijn, dat gebeurt bijvoorbeeld met speciale matrassen voor operatietafels. Het hoge comfort voorkomt doorliggen.” Momenteel is Decupré bezig met het ontwikkelen van een matras met druksensoren die via een app kan worden uitgelezen. “Mijn werk is heel uitdagend en supergaaf. Die passie moet je hebben anders houd je het niet vol. Gelukkig hebben we bij Decupré een prachtig team dat iedere dag weer klaar staat om het beste slaapcomfort bij de mensen thuis te brengen. En heb ik geluk met mijn man die altijd een klankbord is en wil zijn.”

www.decupré.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *