jafa

JAFA Filmfestival keert terug met activiteitendag en filmprijs

Op woensdag 13 april is het JAFA filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten), terug op het DRU Industriepark. Ruim 650 leerlingen van verschillende Achterhoekse scholen zullen op deze dag hun zelfgemaakte film aan het grote publiek tonen. Voor het eerst wordt het programma dit jaar uitgebreid met een activiteitendag die volledig in het kader staat van film.

Alle leerlingen volgen een dagprogramma met workshops, lezingen, demonstraties, voorstellingen en interviews over het hele DRU Industriepark. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking van de JAFA filmwedstrijd 2022 plaats. De Achterhoekse leerlingen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om mee te dingen naar een prijs. De vakjury heeft een keuze gemaakt uit de ingezonden films in verschillende categorieën als animatie, clips, live action fictie en 1 minuut-films. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Eerdere deelnemers vielen op het NFFS vaak flink in de prijzen.

Vorig jaar kon het festival niet fysiek plaatsvinden, maar werd een indrukwekkend online workshopprogramma samengesteld. Met behulp van gratis toegankelijke workshops leerden de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven permanent beschikbaar op jafafestival.com.

De organisatie hoopt met het uitgebreide programma veel leerlingen te enthousiasmeren voor (een opleiding en beroep in) de filmindustrie, en hen te stimuleren op een actieve manier bezig te zijn met het maken van kunst.

JAFA 2022 gaat door op woensdag 13 april van 09.00 tot 15.00 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

jafa

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *