JAFA Filmfestival met online lesprogramma

Op woensdag 7 april vindt het JAFA scholieren filmfestival (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats. Vanwege de coronamaatregelen kan het jaarlijkse festival niet fysiek doorgaan op het DRU Industriepark in Ulft, maar er is een plaatsvervangend en indrukwekkend online programma samengesteld voor alle scholieren van het voortgezet onderwijs. Ook de prijsuitreiking is digitaal te volgen via de website.

Ter voorbereiding op het festival werken scholieren aan de productie van hun eigen film. Om de leerlingen hierbij te ondersteunen, is er een uitgebreid digitaal lesprogramma opgesteld. Want hoe maak je nou eigenlijk een goede film?

Met behulp van verschillende workshops worden de leerlingen meegenomen in de wereld van film en wordt aandacht besteed aan verschillende onderdelen van filmmaken. Zo komen onder andere scenarioschrijven, animatie, vloggen, montage, camera en geluid aan bod.

Met inzendingen uit vorige edities als voorbeeld leren de jongeren zelfstandig de basis voor het maken van hun eigen film. De gratis workshops blijven permanent beschikbaar en zijn mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoed Pact Achterhoek.

Ga voor de workshops en meer informatie naar de site van het JAFA Filmfestival: https://www.jafafestival.com/

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *