Autobedrijf Harold Arendsen

Aloys Roemaat Transport Samen. Onderweg.

Aloys Roemaat Transport heeft de wind in de zeilen. Het gerenommeerde transportbedrijf met 60 jaar ervaring maakt een mooie groei door en daar lijkt voorlopig geen eind aan te komen. De ambitieuze onderneming nam onlangs de tweede vestiging in Varsseveld in gebruik. “Daarmee zijn we klaar voor de toekomst”, glundert eigenaar en algemeen directeur Thomas Kruip.

Een echt Achterhoeks bedrijf met internationale allure. Aloys Roemaat Transport is sinds jaar en dag gevestigd in Lichtenvoorde. Het groeide er door de toenemende activiteiten uit zijn jasje. Vandaar de keuze voor een tweede vestiging in Varsseveld. Aan de Valutaweg 1 werd het afgelopen jaar de nieuwbouw gerealiseerd. Het moderne pand is sinds mei operationeel. “We zijn er heel blij mee”, zegt Thomas Kruip. “Het gaat om een zeer geschikte locatie op een mooi industrieterrein en qua ontsluiting erg gunstig gelegen ten opzichte van de A18. Het was voor ons dé mogelijkheid om uit te breiden.”

Gezonde groei

De tweede vestiging met een grondoppervlakte van 8.000m2 biedt grote voordelen. Er is veel extra ruimte voor opslag, expeditie, logistiek en kantoren. “De opslagcapaciteit is daardoor enorm toegenomen. Gezien de grote vraag naar opslag en overslag van goederen speelt dat ons in de kaart en kunnen we de gezonde groei de komende jaren doorzetten.” Want Aloys Roemaat Transport staat er goed voor. Het aantal medewerkers nam sinds 2016 toe van 80 naar 200. Werving is niet nodig. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt melden mensen zich spontaan. De onderneming staat bekend als een prima werkgever. Thomas Kruip: “De mens staat hier centraal. We doen het samen, met elkaar. De slogan luidt niet voor niets: Samen. Onderweg.” De bedrijfscultuur in combinatie met de prettige sfeer zorgt voor lange dienstverbanden, ontwikkelmogelijkhedenen een laag ziekteverzuim.

Forse investering

Aloys Roemaat Transport staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en wil innovatief voorop lopen. “Zo hebben we fors geïnvesteerd in ICT, bedrijfsprocessen en datasystemen. Om zo onze klanten optimaal te ontzorgen.” Aloys Roemaat Transport verzorgt zelf het transport in de Benelux en Duitsland. Voor de rest van de wereld maakt men gebruik van betrouwbare partners. Naast de gangbare goederen geldt het bedrijf als specialist voor het vervoer van vuurwerk en andere gevaarlijke ADR stoffen. Het maakt gebruik van 100 opleggers met aanhangers, 40 meeneemheftrucks (kooiapen) en 65 eigen auto’s. Duurzaamheid en CO2 reductie zijn speerpunten.

Waarde

Aloys Roemaat Transport hecht waarde aan de omgeving waarin het actief is. Daarom ondersteunt het lokale initiatieven bijvoorbeeld als sponsor van verschillende sportverenigingen. Het hoofdsponsorschap van Longa ’30 werd onlangs met drie jaar verlengd

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Huisdier
Erop uit
Leven
MIJN Magazine

MIJN Huisdier

Ook voor onze huisdieren is het straks vakantie. Ze logeren bij een pension of worden eens lekker onder handen genomen in een salon. Vooral bij warm weer valt het aan

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *