Jarno Massop gek op voertuigen jaren '60 en '70

Jarno Massop vooral gek op voertuigen uit de jaren ‘60 en ‘70

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de uitgebreide verzameling voertuigen van Jarno Massop.

Onderdelen van metaal en staal. Dat ziet Jarno Massop (37) het liefst. “Ik houd niet van plastic of kunststof. Geef mij maar auto’s, brommers en motoren uit de jaren ‘60 en ’70. Die hebben pas uitstraling.” De inwoner van Beltrum heeft een opvallende collectie voertuigen, ze zijn gestald op verschillende plekken. Toch is het niet uitgesloten dat de verzameling verder groeit. “Voor een buitenkansje maak ik graag ruimte.” Hij beschikt over meerdere klassieke brommers van Zündapp en een BMW motorfiets uit 1973. Het ‘wagenpark’ bestaat uit drie Volkswagens. Een Passat B1 uit 1980 die Jarno vooral voor de dagelijkse ritjes gebruikt, een Golf 1 uit 1976 en een Golf 1 uit 1977.

Duitse degelijkheid

“Volkswagen en Zündapp zijn favoriet”, klinkt het resoluut. “Duitse degelijkheid en simpele techniek. Er zit niet meer op dan nodig. Dan kan er ook niet veel aan kapot gaan, zoals elektronica.” Het begon allemaal met een Zündapp KS50 Supersport uit 1972. De automonteur kocht het exemplaar in 2001. Het gaat om een goudhaan uitvoering met een hoge uitlaat. “Het was een barrel, ik moest flink aan de slag om hem weer in originele staat te krijgen. Maar ik deed het graag. Sleutelen is mijn passie.” De speciale Zündapp verkeert in prima conditie. “Ik rijd er af en toe mee, het geeft een gevoel van vrijheid. Die gaat niet snel meer weg.” Dat laatste geldt ook voor de rode Golf 1 uit 1976, zijn eerste auto. “Het opknappen ervan was ook een heel project.”

Uitdaging

De wagen kreeg o.a. een nieuwe neus, spatschermen en dorpels. “Het model met het vierkante uiterlijk spreekt me aan. Ik ben er ook heel zuinig op, in de winter komt hij niet uit de stalling. Pekel is funest.” Dan valt de blik op twee fraaie busjes. Want Massop heeft ook nog een T1 spijlbus uit 1967 en een T2 camperbus uit 1977, uiteraard van Volkswagen. De T2 wordt regelmatig gebruikt voor een uitje, soms meerdaags. “Ondanks de compacte uitvoering kun je er met 5 personen in slapen, ideaal voor ons gezin. Het hefdak komt dan goed van pas.” Het rijdt geweldig, zegt de trotse eigenaar. “De buscamper beschikt over een 2.0 liter Boxer motor met 70 pk. Het geluid en de benzinegeur zorgen voor een nostalgisch gevoel.” De Zündapp DBK200 uit 1936 staat nog op de planning voor een opknapbeurt. “Dat wordt een flinke uitdaging.”

___________________________________________________________________

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *