Je huid voorbereiden op de zomer

Je huid voorbereiden op de zomer

Hoera, de zomer is in aantocht! Nu de zonnestralen langzaam maar zeker wat sterker worden, heb jij mooi nog even tijd om je huid voor te bereiden op de zomer. Zo voorkom je huidschade en heb je straks extra lang plezier van die fraaie zomerse gloed.

De afgelopen maanden heeft je huid lekker verstopt gezeten onder warme laagjes kleding. Heerlijk comfy, maar daardoor nam je misschien ook niet de moeite om schilfers, eelt en overtollige haargroei te verwijderen. Eerst maar eens die wintervacht zien kwijt te raken dus. Een vale, schilferige huid knapt enorm op van een flinke scrubbeurt.

Voeten

Nu je toch groot onderhoud aan het plegen bent, neem je direct je voeten onder handen. Eelt op je hielen, voetzolen of aan de zijkant van je kleine teen verwijder je met een puimsteen of een speciale vijl. Zijn de nagels van je tenen dik en brokkelig of hebben ze een rare gele kleur? Dan kun je last hebben van een schimmelinfectie. Als je nu start met een antischimmelproduct, ben je nog op tijd klaar voor het slipperseizoen.

Hydrateren

Van scrubben en ontharen kan je huid droog of trekkerig aanvoelen. Een belangrijk onderdeel van je huid voorbereiden op de zomer is dan ook hydrateren. Dit doe je het beste van binnenuit én van buitenaf. Drink dus voldoende water, sapjes en thee. Zo krijg je veel vocht binnen en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor je huid zuiverder wordt en gaat stralen. Gebruik daarnaast een goede hydraterende dagcrème en bodylotion. Het resultaat: een gezonde huid.

Rustig opbouwen

Je huid voorbereiden op de zomer betekent ook dat je het zonnen rustig opbouwt. Na de winter is je huid supergevoelig en zul je snel verbranden, met alle gevolgen van dien. Bouw het dus rustig op en ga niet meteen urenlang liggen ‘bakken’. Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur en smeer je (ook op bewolkte dagen) in met een goed zonnebrandproduct. Zo krijg je geleidelijk aan een mooie bruine teint die lang aanhoudt.

Met deze tips is je huid goed voorbereid op de zomer en ga je stralend de zomer in! Je kunt je uiteraard ook lekker laten verwennen door een van de vele beautysalons in de Achterhoek.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *