Jeanette Harbers runt acupunctuurpraktijk Oost Gelderland

De 59-jarige Jeannette Harbers runt acupunctuurpraktijk Oost Gelderland, vanaf 2015 in Aalten, nu kunnen patiënten ook naar de acupunctuurpraktijk in Ruurlo en Lichtenvoorde terecht. Een droom die ze lang heeft gekoesterd is hiermee in vervulling gegaan. Jeannette zegt nadenkend: “Altijd al ben ik zeer geïnteresseerd in mensen. Waarom doen ze zoals ze doen? Waarom ben je wie je bent? Dingen zíen, ménsen zien, als kind had ik dat al. Alle stappen in mijn leven hebben me gebracht waar ik nu ben, wie ik nu ben. En elke dag leren we nog bij, je leert mijns inziens tot je laatste adem.”

‘Alle tussenstappen waren nodig om te worden wie ik ben’

Als kind is Jeannette nieuwsgierig, veel buiten, ze ziet veel. Op de basisschool wordt ze geconfronteerd met pestgedrag. Ze zegt: “Dat vormt je. Je trekt je terug, je wordt alert, oplettend. Daarnaast was ik dyslectisch.” Na een studie voor het hoveniersvak werkte ze een tijdlang bij de supermarkt Elka. Jeannette weet nog goed: “Op een ochtend werd ik wakker en bedacht dat ik pedicure wil worden, medisch pedicure. Dus daar ging ik voor en het lukte, in 1999 begon ik met de pedicurepraktijk. Na de pedicure opleiding heb ik op de Hbo voetreflexzone gestudeerd. Eerst moest ik de opleiding Medische Basiskennis doen zodat mensen de voetreflexzonetherapie vergoed zouden krijgen. Het was erg pittig maar ik heb het gehaald!”


 ‘Probeer, stoot je neus en leer ervan. Je kunt zo veel meer dan je denkt!’

 

De volgende stap is de opleiding voor acupuncturist. Jeannette geeft aan: “Ja, ongelofelijk maar ook dat heb ik gedaan, en gehaald, heb daarnaast evolutiepsychologie gestudeerd. Dat is voor mijn werk nu een hele waardevolle aanvulling.” Ze blikt terug op haar levensloop, nadenkend zegt ze: “Mijn hele leven is er van alles op mijn pad gekomen, alle tussenstappen waren nodig om te worden wie ik ben. Een gezondheidscentrum was ooit mijn droom, en die is uitgekomen! Doorzettingsvermogen en alle stappen op de juiste tijd hebben me dit gebracht. Dat kan ik mensen dan ook meegeven; denk niet ‘ik kan het niet’, verstop je niet, ga niet voor veilig. Probeer, stoot je neus en leer ervan. Je kunt zoveel meer dan je denkt, ga de uitdaging aan. Als je dat doet zul je versteld staan wat er in je zit en hoeveel mogelijkheden er zijn.”

‘Het zoeken naar de oorzaak van een klacht is als het ontsnappen uit een Escaperoom’ 


In Oost Gelderland zijn er drie acupunctuurpraktijk vestigingen, in Aalten, in gezondheidscentrum De Nassau werkt Jeannette sinds 2015. In Lichtenvoorde kan men terecht bij Roger van Seeters en in Ruurlo is Marissa Le Roy werkzaam. De behandelingen bij Acupunctuur Oost Gelderland zijn altijd op gericht om de oorzaak van een klacht aan te pakken. Er wordt gekeken naar leef- en werkomstandigheden in combinatie met lichaamshouding maar ook naar eetgewoonten om te kijken of er een relatie bestaat tot de klacht.

Jeannette vergelijkt deze zoektocht naar de oorzaak van een klacht met een Escaperoom. Ze zegt: “Je zit opgesloten in een ruimte, je moet proberen te ontsnappen door gebruik te maken van cryptische aanwijzingen die je stapje voor stapje richting de ‘sleutel’ of de ‘code’ voeren die helpen om de deur te openen. In ons leven zitten we soms in een situatie die niet goed voor ons is. We begrijpen de aanwijzingen niet of durven geen stappen te zetten om te ontsnappen. Met acupunctuur, kennis, technieken en 25 jaar ervaring kan ik helpen om de aanwijzingen te begrijpen tot je de moed krijgt om de stappen te gaan nemen om uit deze situatie te ontsnappen.”  

Ga voor meer informatie naar de site: https://acupunctuuroostgelderland.nl/

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *