Jelle van Gorkom

Jelle van Gorkom: ‘Niet opgeven, maar samen overwinnen’

Een toekomst bieden voor mensen met Niet Aaangeboren Hersenletsel (NAH). Dat is de missie van het JvG Trainingscentrum, een initiatief van Jelle van Gorkom uit Lichtenvoorde. Daardoor krijgen ze de kans weer een waardevolle plaats in de maatschappij in te nemen. Deze maand is een pilot van start gegaan op Papendal. Het centrum zal in eerste instantie twee trainingsdagen per week aanbieden aan een selecte groep van 10 deelnemers.

Na het beëindigen van de gefinancierde revalidatiebehandelingen ontstaat er een leemte in de zorg, waarin mensen met NAH nog niet het eindpunt van hun herstel hebben bereikt. Dan kan het JvG Trainingscentrum uitkomst bieden met een divers aanbod van trainingsprogramma’s. “We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin leren en groeien centraal staan”, vertelt Jelle van Gorkom, oprichter van het centrum. “We geloven dat onze deelnemers de kracht hebben om groei te creëren in en voor zichzelf, en we zijn er trots op om hen de tools en begeleiding te bieden die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken. Niet opgeven, maar samen overwinnen.”


Met de start van het trainingscentrum wordt een droom van Jelle werkelijkheid. Hij heeft zich jarenlang ingezet om het plan te realiseren. Zelf kreeg hij ook te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel. De BMX’er raakte in 2018 ernstig gewond tijdens een training op Papendal na een botsing met de ketting onderaan de startheuvel. Hij liep een schedelbreuk, puntbloedingen in zijn schedel en gekneusde hersenen op. Na een kritieke periode ontwaakte hij na twee weken uit zijn coma. Omroep Gelderland maakte een indrukwekkende documentaire over het revalidatieproces van Jelle: Accepteren en Doorgaan.

Hoogtepunt in zijn carrière was de zilveren medaille op de Olympische Spelen in 2016. Daarvoor werd hij in Lichtenvoorde gehuldigd.

Jelle van Gorkom was een zeer getalenteerd BMX’er. Hij won veel wedstrijden. Hieronder enkele actiebeelden van hem.

Voor meer informatie over het JvG Trainingscentrum klik hier.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *