Jeugdorkestenfestival in nieuw jasje: het Achterhoeks Muziekfestival

het Achterhoeks Muziekfestival

Op zondag 22 mei 2022 vindt voor de 17e keer het jeugdorkestenfestival plaats. Vanaf dit jaar in een nieuw jasje, met een nieuwe naam: het Achterhoeks Muziekfestival! Tijdens dit festival presenteren b- en c-orkesten uit Oost-Gelderland en daarbuiten zich aan elkaar en aan het publiek. Het festival vindt in 2022 plaats in de akoestisch mooie Bizetzaal van Amphion Muziekschool in Doetinchem, het jaar erop in Boogie Woogie in Winterswijk.

Hét festival voor b- en c-orkesten

Opleidingsorkesten, jeugdorkesten, jeugdensembles en jeugdslagwerkgroepen, er doen allerlei orkesten mee! De c-orkesten zijn de basis orkesten en in de b-orkesten de gevorderden orkesten. Voor het gevorderden-orkest met de beste muzikale prestatie, stelt Amphion een wisseltrofee beschikbaar. Dit bronzen beeld is van kunstenaar Casper ten Heerdt. Voor het beste beginnend orkest, is er ook een wisseltrofee met de titel “Ik geef je vleugels”. Dit beeldje is gemaakt door kunstenaar Jozef Kemperman. Met ingang van dit jaar is er ook een originaliteitsprijs voor het orkest met de meest originele presentatie. Elk orkest ontvangt na afloop een geschreven beoordeling van de jury, bestaande uit twee musici, én een aardige attentie.

Nieuw! Showelementen en tijdslimiet

Dit jaar is het thema Victorie! In 2022 is het 350 jaar geleden dat ons land werd aangevallen door de Franse Zonnekoning, de Engelse vloot en twee Duitse bisschoppen. Het volk was redeloos, de regering radeloos en het land leek reddeloos, maar dankzij de inzet van de vestingsteden en waterlinies werd de vijand tegengehouden. De orkesten verrassen het publiek met een originele aankondiging en/of presentatie, toneel en kostuums.

Amphion

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *