van stage naar baan

Jobcoaches Zozijn helpen bij vinden werkplek of daginvulling

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vanaf nu aankloppen bij de jobcoaches van Zozijn bij het vinden van een passende werkplek of zinvolle daginvulling. Ook met vragen over de Wajong, de Participatiewet of een procedure bij het UWV kunnen zij bij hen te rade.

De jobcoaches kijken samen met hun klanten wat zij goed kunnen en wat voor soort werk bij hen past. Samen zoeken zij vervolgens naar een bedrijf of organisatie waar zij aan de slag willen, bijvoorbeeld een supermarkt of zorgboerderij. Dat kan werk zijn waar een vergoeding tegenover staat, maar ook vrijwilligerswerk of dagbesteding. Elk traject is maatwerk.

Bekend met wet- en regelgeving
Dat vraagt voor klanten als Sonja wel net even een beetje extra aandacht, begeleiding en regelwerk. Daar zijn de jobcoaches in gespecialiseerd. Ze kennen de wet- en regelgeving en ondersteunen werkgevers met het regelen van benodigde overeenkomsten. Ook zorgen ze voor een zachte landing op de nieuwe werkplek, met coaching voor de klant, het regelen van werkplekaanpassingen en uitleg aan leidinggevenden en nieuwe collega’s over hoe zij het beste met de nieuwe medewerker om kunnen gaan. Ook als iemand eenmaal aan de slag is, komen de jobcoaches regelmatig langs. Zo bezoekt Karin eens in de zes weken Sonja op haar werkplek. Dan praat ze met haar en haar leidinggevende. Die gesprekken gaan bijvoorbeeld over hoe Sonja in haar vel zit, waar ze tegenaan loopt of over nieuwe werkzaamheden. En loopt het een keer niet lekker? Dan kan Karin altijd even bellen of extra langskomen.

Resultaat
Met hun kennis en inzet ontzorgen de jobcoaches de werkgevers waar hun klanten aan het werk gaan. Maar uiteindelijk doen ze het vooral voor de klant. Door het werk – al is het maar 1 of 2 dagdelen in de week – horen ze er bij. En zijn ze net als hun broer, zus of vrienden die ook een baan hebben. Dat maakt een groot verschil. En op een trekken ze zich vaak op aan hun nieuwe collega’s. Sonja is blij dat ze met hulp van de jobcoaches een fijne werkplek heeft gevonden. “Ik ben trots op mijn baan en voel me gewoon één van collega’s daar!” Wil jij één van de jobcoaches van Zozijn inschakelen?
Omdat je een werkplek (voor een klant) zoekt of een plek kunt aanbieden? Kijk voor de contactgegevens op: www.zozijn.nl/jobcoaches

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *