Wout Kuiper

Joey Konings ziet De Graafschap niet als een stap terug

Met Joey Konings haalde De Graafschap een groot talent binnen. De 22-jarige aanvaller genoot zijn opleiding bij PSV en verkaste twee jaar geleden naar Heracles in Almelo. Daar speelde hij regelmatig, maar groeide niet uit tot basisspeler. “Ik heb al ervaring opgedaan in de eredivisie. Dat komt mooi van pas als we met De Graafschap promotie afdwingen. Dat laatste moet lukken gezien de prima selectie.”

Het spelersmateriaal van Mike Snoei is zo goed dat Joey Konings de eerste competitieduels verrassenderwijs op de bank zat en pas in de slotfase mocht invallen. Een tegenvaller? “Natuurlijk, iedereen wil graag spelen. Maar ik heb de keuze van de trainer te respecteren. De bezetting, ook voorin, is gewoon heel goed. Ik ga zeker niet bij de pakken neerzitten en zielig doen. Dat past niet bij me. Ik ben strijdbaar, laat dat op de trainingen zien en wil bewijzen dat ik in de basis hoor. Ik krijg mijn kansen wel.” Het is de juiste instelling. Daarmee pikte hij bij Heracles ook heel wat wedstrijden mee. Ziet hij de overgang naar De Graafschap niet als een stap terug? “Dat lijkt misschien
zo, maar ik zie het anders. De Graafschap heeft veel potentie, het is een mooie en warme club met een enorm trouwe achterban. Op korte termijn spelen we ook in de eredivisie, daar ben ik van overtuigd. Heracles is trouwens ook een prima club, maar wilde niet met me verder. Ik was transfervrij en De Graafschap was er als de kippen bij om me vast te leggen. Uit het gesprek met Mike Snoei sprak veel vertrouwen. We hebben dit seizoen een missie: terugkeren op het hoogste niveau. Ik merk aan de
motivatie van de spelers dat ze het onrecht van vorig jaar, toen promotie door de neus werd geboord, ongedaan willen maken.” Heeft hij een route uitgestippeld qua carriere? Nee niet echt. Eerst presteren met De Graafschap, daarna zie ik wel verder. Als ik het hier goed doe, kan het een springplank zijn voor een nieuw, misschien wel buitenlands, avontuur. Ik sta er zeker voor open, maar voorlopig is dat niet aan de orde.” Aldus Joey Konings.

Wat is in jou ogen een Superboer?

“Een Superboer is iemand die met heel zijn hart achter de club staat. Dat kan een speler zijn die alles voor De Graafschap geeft, maar tevens en supporter die in het stadion of daarbuiten de club altijd steunt. Ook als het even iets minder gaat.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Ik ken De Graafschap sowieso van de bijzondere sfeeracties. Maar persoonlijk kan ik me de wedstrijd met Heracles op De Vijverberg nog wel herinneren. We stonden met 1-0 achter. Ik kwam er de tweede helft in en we wonnen toch nog met 1-2.”

Wat is je beste herinnering aan De Graafschap?

“Dat was het moment dat ik hier mijn handtekening onder het contract zette. Ik ben er heel blij mee, er sprak veel vertrouwen uit. Net als mijn gesprek met Mike Snoei die me graag aan de selectie wilde toevoegen. Ik heb De Graafschap al leren kennen als een mooie en warme club.”

Hoe zie je je eigen toekomst bij de club?

“Ik hoop uiteraard veel wedstrijden te spelen, goals te maken en belangrijk te zijn. Mijn contract loopt twee jaar met daarna nog een optie voor een derde jaar. Dus mijn toekomst ligt voorlopig in Doetinchem. Ik ga er alles aan om te slagen bij de club.”

Wat moet de club doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“Met deze selectie is de kans groot dat we kampioen worden of promoveren. Ik denk zelfs dat we er prima mee voor de dag kunnen komen in de eredivisie.”

Welke oud-spelers zouden prima in het huidige elftal passen?

“Dat is helemaal niet nodig. Wat er nu staat is goed genoeg, zelfs de bank is sterk bezet.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap?

“Guus Hiddink vind ik een prima ambassadeur, al heeft hij het momenteel druk met andere werkzaamheden.”

Waar kunnen we je tegenkomen?

“In Huissen waar ik woon met mijn vriendin. Naast het voetbal heb ik geen hobby’s. Doe graag leuke dingen met de familie en volg het voetbal op de voet.”

MIJN Superboer – november 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – De Graafschap Media

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *