Wout Kuiper

Johnatan Opoku vormt tandem met Ralf Seuntjens

Johnatan Opoku heeft het naar zijn zin bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder speelde de afgelopen jaren in de eredivisie bij VVV-Venlo maar koos bewust voor een avontuur bij de Achterhoekse club. “De Graafschap is gewoon een hele mooie club, het plan spreekt me aan en Doetinchem ligt erg gunstig ten opzichte van Zutphen waar ik woon.”

Johnatan Opoku hield met zijn keuze voor De Graafschap afgelopen zomer rekening met zijn jonge gezin. Hij wilde meer tijd doorbrengen met zijn vriendin en twee jonge kinderen: Noah en Marley. “Dat was inderdaad wel een belangrijke reden. Ik heb nu amper reistijd en kan iedere dag bij mijn gezin zijn. Daarnaast was de ambitie van De Graafschap doorslaggevend. De club heeft een prima selectie, een brede achterban en wil zo snel mogelijk promoveren.” Ondanks de hoge positie op de ranglijst zijn er nog kapers op de kust. “Het gaat zeker niet slecht, maar voor promotie moet het nog beter. Ik heb het gevoel dat het gaat lukken. De concurrentie is groot, het zijn niet de minste clubs.
Toch reken ik erop om weer terug te kunnen keren in de eredivisie. Dat is waar de als speler van droomt.” Het team raakt beter ingespeeld en begint te draaien, aldus de 30-jarige speler met Ghanese roots. “Zelf moest ik ook even wennen. De in ere herstelde tandem met Ralf Seuntjens, waar ik mee samen speelde bij VVV-Venlo, moet voor doelpunten en assists zorgen. Maar ook dat kan beter.” Het moet uiteindelijk resulteren in een nieuw verblijf op het hoogste niveau, want dat is waar De Graafschap naar smacht. “Dat zijn we wel verplicht, vind ik.” Hij mist het publiek dat vanwege corona niet welkom. “Ik had me verheugd op volle stadions bij thuiswedstrijden, dat zorgt zeker bij De Graafschap voor extra steun. Het voetballen in een leeg stadion valt echt tegen. Je mist de sfeer.” Aldus Johnatan Opoku.

‘Voor promotie moet het nog beter’

Wat is volgens jou een Superboer?
“Als speler moet je 90 minuten d’ran! Alles geven en met vuile kleren na afloop de kleedkamer opzoeken. Het publiek wil goed voetbal maar vooral ook strijdlust zien.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?
“Ik werd door de club gescout in de D bij Be Quick in Zutphen. Daarna volgden proeftrainingen. Maar daarin maakte ik waarschijnlijk te weinig indruk. Het is toch nog goed gekomen. Ik was een laatbloeier en maakte pas op mijn 21e mijn opwachting in het betaalde voetbal.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?
“De wedstrijd tegen Helmond Sport. We wonnen het duel met 2-1 en ik kon belangrijk zijn met een goal en een assist.”

Hoe zie je jouw eigen toekomst binnen de club?
“Ik heb een contract voor 2 jaar getekend. Je kunt in het voetbal niet zo veel plannen. Een keer een buitenlands avontuur zie ik ook nog wel zitten. Maar eerst met De Graafschap naar de eredivisie!”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?
“In de basis is niets mis. De club wordt breed gedragen en heeft een prima selectie. Met gerichte versterkingen als kwaliteitsimpuls moet je het kunnen redden.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?
“Ali Ibrahim, iedereen kent hem nog van de hakbal tegen Ajax op de lat.”

Waar (in de Achterhoek) kunnen we je tegen het lijf lopen?
“Zutphen is mijn stad. Daar ben ik graag. Een stukje fietsen met de kids of tegen een bal schoppen met onze oudste Noah in de tuin.”

Wie is beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?
“Dat is in mijn ogen Ralf Seuntjens, een leiderstype en ook al een echte Superboer.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *