stage naar baan

Jongeren zijn werknemers van de toekomst

Jeetje, wat is dit toch een bijzonder jaar. Al 7 jaar organiseer ik samen met mijn team de Talententuin, een evenement waar we gigantisch trots op zijn. In die jaren heb ik het zien groeien tot een evenement waar we vorig jaar 1.500 bezoekers en 100 bedrijven mochten ontvangen. Een dag vol energie en gave ontmoetingen voor stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Dat het een succes is, blijkt wel uit de cijfers. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 6 bezoekers van de afgelopen 7 jaar werkzaam is óf is geweest bij de deelnemende bedrijven?!

Het was dan ook even schrikken toen we besloten om de Talententuin dit jaar helemaal om te gooien. Corona maakt het helaas onmogelijk om met 1.500 mensen bij elkaar te komen. We hebben hier met het hele team even van gebaald, maar we laten ons natuurlijk niet tegenhouden door corona! Bedrijven zijn nog steeds op zoek naar jonge talenten én jongeren zijn dringend op zoek naar topwerkgevers voor hun (afstudeer)stages en startersfuncties. Dat er dus íets georganiseerd moest worden was al snel duidelijk.

ZONDER PARTNERS GEEN TALENTENTUIN

‘Maar hoe komt het programma er dan wél uit te zien? Een vraag waar ook wij niet direct een antwoord op hadden. Gelukkig was dit iets waar wij niet alleen over na hoefden te denken. Uit alle hoeken hebben we leuke tips en ideeën mogen ontvangen. Bedrijven en jongeren hebben met ons meegedacht over een nieuw programma. Daar zijn we ontzettend blij mee. De Talententuin is niet van ons, maar van alle Achterhoekers. Samen maken we er ieder jaar weer een succes van. Het aantal positieve berichten en de tips hebben dat ook dit jaar weer bevestigd. Het is mooi om te zien dat iedereen zo betrokken is!

Dat maakt de Achterhoek ook direct zo’n prachtige regio. We laten elkaar niet vallen als het even moeilijk is, maar steunen elkaar juist. We helpen elkaar er bovenop en maken er samen het beste van. Dat laten ook de partners van de Talententuin zien. Zij geloven in de creativiteit van het hele team dat achter de Talententuin staat en de nieuwe plannen die worden gemaakt. Zij zien ook in dat juist nu in tijden van corona de ontmoeting tussen jongeren en Achterhoekse werkgevers van groot belang is. Alleen samen kunnen we jongeren laten zien hoe gaaf de Achterhoek is! Ook tijdens corona gaat bij jongeren de zoektocht naar een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie gewoon verder. We moeten als Achterhoeks bedrijfsleven dus ook in moeilijke tijden voor hen klaarstaan.


WIST JE DAT

..1 op de 6 bezoekers van de afgelopen 7 jaar werkzaam is óf is geweest bij de deelnemende bedrijven

..de Rabobank jaarlijks meer dan 20.000 jonge pashouders uitnodigt

..de Talententuin online een bereik heeft van 200.000 jongeren

..de Talententuin door meer dan 5.000 jongeren is bezocht

..het Graafschap College de prijs voor mooiste stand op de Talententuin 2019 won

..het team van Achterhoek Werkt de Talententuin al voor de achtste keer met veel plezier organiseert

..Smash Studios de maker is van de mooiste online Talententuin

..de coaches van Pak An jongeren in contact brengen met passende werkgevers op de Talententuin

..SmartHub meer dan 150 Achterhoekse bedrijven vertegenwoordigd op de Talententuin

..we samen met MIJN Magazine meer dan 110.000 huishoudens bereiken

Achterhoek Werkt organiseert!

De Talententuin is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door Achterhoek Werkt. Samen met partners en deelnemende organisaties wordt getoond hoeveel gave carrièrekansen er voor jongeren zijn en dat zij hier de regio niet voor hoeven te verlaten. Dit jaar vindt het programma plaats op een andere manier dan de afgelopen zeven jaar. Dit in verband met corona en de bijbehorende maatregelen. Hier wordt rekening mee gehouden in de organisatie van het evenement. Met dank aan de Provincie Gelderland en de gemeente Oude IJsselstreek kunnen we deze hybride Talententuin organiseren.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *