Kaak

Kaak bundelt vakmanschap en talent als wereldspeler in de bakkerijsector

In de afgelopen 175 jaar is het kleine lokale bedrijf uitgegroeid tot een grote multinational met op dit moment twaalf vestigingen over de hele wereld, waarvan vijf productielocaties. Kaak engineert en produceert machines voor de bakkerijindustrie. Dat kunnen losse modules zijn zoals ovens, koeltorens, bufferkasten of transportsystemen.

Steeds vaker zijn het daarnaast grote geïntegreerde bakkerijlijnen met lengtes van een aantal voetbalvelden achter elkaar. Bakkerijlijnen waar per uur met gemak 10.000 broden worden geproduceerd om even later vers op de plank bij Lidl, Jumbo of AH te liggen. 70% van het brood in de supermarkten is gemaakt met een Kaak machine, zowel verse als half gebakken of ongebakken varianten. Het vakmanschap is echter op meer dan brood gericht. Bolletje beschuit, Deventer koek, Dr. Oetker of Wagner pizza’s, Starbucks taarten hebben allemaal één overeenkomst: ze zijn gemaakt met machines van Kaak.

Om zo’n grote diversiteit aan producten te kunnen maken, is er brede technische kennis en kunde nodig. Met een eigen Research & Development afdeling en aandacht voor product management zet Kaak voortdurend in op ontwikkelingen in de markt. Het met een gezonde dosis nieuwsgierigheid kijken naar wat mogelijkheid is óf kan worden gemaakt, heeft het bedrijf in al die jaren veel gebracht. Het bieden van ruimte aan talent maakt daar deel van uit.

In Terborg, waar nog steeds het moederbedrijf van de organisatie is gevestigd, vinden veel integratieprocessen plaats die nodig zijn om de diverse modules samen te kunnen voegen. Vanuit onder andere de afdelingen verkoop, engineering, projectmanagement, productie en service wordt samen gewerkt aan de realisatie van complete lijnconcepten voor bakkerijen. Met elektronische besturingen en vernieuwende IT oplossingen als onmisbare elementen.
Zo is in de afgelopen tijd ingezet op het van afstand installeren en in bedrijf nemen, waardoor bijvoorbeeld een bakkerijlijn in Kenia onlangs volledig via een online setting is geïnstalleerd.

Dergelijke technische en organisatorische uitdagingen vragen om een houding die is gericht op het denken in kansen, op het bieden van mogelijkheden en op het waarderen van talent. Stagiairs en starters wacht een warm welkom bij Kaak. Er is vrijwel continu wel ergens in de organisatie een plek beschikbaar voor nieuwe collega’s in allerlei vakgebieden, van techniek en commercie tot marketing, IT en service. Interesse of gevraagd opleidingsniveau varieert daarbij van MBO tot HBO of WO. Binnen Kaak zijn er veel mogelijkheden én is veel mogelijk.

De toekomstgerichte blik van de organisatie omvat tevens een beleid dat is gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daaruit zijn zes doelstellingen in de visie opgenomen, waaronder verantwoord ondernemen en goede gezondheid / veiligheid. Concrete voorbeelden daarvan in beleid zijn onder andere de ontwikkeling van een volledig elektrische oven en de vlotte inzet van een thuiswerkmonitor tijdens de lockdownperiode.

Met deelname aan de Talententuin, traineeships, doorgroeiperspectief, studie- en leer/werk-trajecten wordt uiting gegeven aan het Kaak motto: Maak van jouw talent onze toekomst!

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *