Kansen zien en risico’s nemen om een mooi bedrijf op te zetten

Kansen zien en risico’s nemen om een mooi bedrijf op te zetten

Het aantal vrouwelijke ondernemers is de afgelopen vijf jaar met bijna 30 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Ook in de Achterhoek is dat het geval. Bijna veertig procent van de ondernemers in onze streek zijn vrouwen.

Ondernemen is niet makkelijk. Het gaat allemaal niet vanzelf. Integendeel. Een bedrijf bouw je vaak op met bloed, zweet en tranen. Maar het is het waard, krijg je te horen als je met ondernemers spreekt. Een mooie en succesvolle onderneming mogen runnen, geeft veel voldoening. Dan ben je ook bereid er (veel) meer dan veertig uur per week in te steken, want dat is natuurlijk wel de praktijk.

Kansen zien, risico’s nemen en een mooi bedrijf opbouwen. Steeds meer Achterhoekse vrouwen gaan ervoor! Deze zakenvrouwen zijn vooral actief in de detailhandel, gezondheid, persoonlijke en zakelijke dienstverlening. Het aandeel vrouwelijke ondernemers in de gezondheid en persoonlijke dienstverlening ligt in de Achterhoek hoger dan het landelijk gemiddelde. Wat eveneens opvalt is dat er in deze regio meer vrouwen een horecabedrijf runnen dan elders in Nederland. Ze zijn ook goed vertegenwoordigd in de logistiek, industrie en bouw. Vrouwelijke ondernemers waren na de economische crisis tussen 2008 en 2015 bezig aan een inhaalslag. De verwachting is dat hetzelfde effect na de coronacrisis zal laten zien. Vrouwen zijn bij economische tegenwind wat voorzichtiger, dat zal tijdelijk tot minder starters leiden. Als er een goed ondernemersklimaat heerst, starten meer vrouwen dan mannen een eigen bedrijf.

Op de volgende pagina’s portretteren we enkele Achterhoekse zakenvrouwen. Ter informatie, ter inspiratie en om er iets van te leren. Veel leesplezier!

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

MIJN Special

In MIJN Magazine belichten we maandelijks één specifiek thema en deze vormt dan een special binnen de overige redactiepagina’s. Dit keer was dat geld en financiën. Meer MIJN Specials zien? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-special/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *