KASTEELSTAD ’S-HEERENBERG

KASTEELSTAD ’S-HEERENBERG

Liggend in de schaduw van het Montferlandse bos ligt de historische stad ’s-Heerenberg, die zich als enige in Nederland kasteelstad mag noemen,  dit omdat het kasteel tegen het centrum van de stad ligt.

Met het indrukwekkende kasteel Huis Bergh als blikvanger, die onlangs nog is uitgeroepen tot het op één na mooiste kasteel van Nederland, en de verschillende eeuwen oude rijks monumentale panden, is het een bezoek aan deze bijzondere stad meer dan de moeite waard. Knusse winkels, gezellige terrassen en gastvrije uitbaters van verschillende eet- en drinkgelegenheden zorgen er voor dat bezoekers zich al snel thuis voelen.

HISTORIE

’s-Heerenberg kreeg van Willem I van den Bergh in 1379 stadsrechten, echter de bijzondere geschiedenis van de stad is al veel ouder. In het Stadsmuseum aan de Marktstraat en natuurlijk in het kasteel wordt de rijke geschiedenis van ’s-Heerenberg getoond en verteld. Dit jaar staat in het teken van 1572 waar Maria van Nassau en Willem III van den Bergh, wonende op het kasteel in

’s-Heerenberg een belangrijke rol hebben gespeeld. In het Stadsmuseum en het kasteel is hierover een bijzondere tentoonstelling te zien. Als bezoekers zich helemaal willen onderdompelen in middeleeuwse sferen, is een bezoek aan de Munt, waar Berghse muntmeesters nog steeds munt slaan, zeker aan te raden. Op zaterdag 10 september viert de Heemkundekring Bergh haar veertigjarig jubileum en houden zij van 13.00 tot 16.00 uur open dag in en om het Raethuys.

Voor informatie: www.huisbergh.nl  www.stadmuseumbergh.nl www.heemkundekringbergh.nl  

BÖHMER MUZIEKFESTIVAL

Op zaterdag 10 en zondag 11 september vindt er in het centrum van ’s-Heerenberg het Böhmer muziekfestival plaats. Verschillende Böhmische orkesten laten bezoekers kennis maken met de sfeervolle en gezellige klanken van de Böhmische muziek, in de volksmond ook wel Egeländermuziek genoemd. Voor informatie: www.kasteelstad.nl en www.montferland.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *