Kinderfysiotherapie als specialisatie

Onze praktijk beheerst veel disciplines en beschikt over verschillende masterspecialisaties waaronder kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut werkt met kinderen van 0 tot 18 jaar en beschikt over gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot de motorische ontwikkeling van deze doelgroep.

Van zuigeling tot pubers
Kinderen kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut voor verschillende redenen. Bij iedere leeftijdscategorie kunnen er specifieke (groei)gerelateerde klachten optreden. Hierbij valt te denken aan een voorkeurshouding bij baby’s, schrijfproblemen bij het schoolgaande kind, sportblessures, groeiklachten of houdingsproblemen bij pubers. De kinderfysiotherapeut helpt u, en uw kinderen, graag verder. Doel van de behandeling is dat kinderen zo goed mogelijk functioneren binnen hun fysieke en sociale omgeving.

Voorkeurshouding
Ongeveer acht op de tien baby’s ontwikkelt een voorkeurshouding: een houding waarbij een baby meer dan 75 procent van de tijd met zijn hoofd dezelfde kant op ligt. Als een baby te lang en te vaak in een voorkeurshouding ligt, kan er een afgeplat schedeltje ontstaan. Dit kan van invloed zijn op de motorische ontwikkeling. Wanneer u of het consultatiebureau een voorkeurshouding signaleert, wordt de kinderfysiotherapeut ingeschakeld om dit te verbeteren. Dit kan zowel in de praktijk als bij u thuis.

Schrijfproblemen
In groep 3 leren kinderen lezen en schrijven. Is er sprake van pijn in de hand bij het schrijven, of een onleesbaar handschrift, dan kan dit wijzen op schrijfproblemen. Door testen en behandeling kan dit vroegtijdig opgespoord worden om zo de achterstand op de basisschool te beperken.

Contact
Heeft u een vraag aan onze kinderfysiotherapeut? Stel deze dan gerust aan Emma Hijink van Fysiotherapie Sjaak Jansen. Emma is werkzaam in Zieuwent en in Ruurlo en is te bereiken via 0544-352423. Bezoek ook onze site: https://fysiotherapie-sjaakjansen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *