Catharinakwartier

Kom naar het Catharinakwartier voor nog meer shopplezier

In 2001 werd de Doetinchemse Catharinastraat benoemd tot leukste winkelstraat van Nederland. En leuk is de straat nog absoluut. Helemaal nu de winkeliers van de Catharinastraat en het Catharinaplein samen optrekken onder de naam Catharinakwartier. Wat het Catharinakwartier zo aantrekkelijk maakt? Een sfeervolle aankleding, twee fraaie torentjes, een mooie mix van winkels voor elk budget, horecagelegenheden, drie parkeergarages in de buurt én regelmatig leuke evenementen. Wie rond pasen naar het Catharinakwartier kwam, maakte kans op mooie prijzen, waaronder een grote televisie.

Die prijzen waren te winnen bij een verloting waar alle winkeliers in het Catharinakwartier aan mee doen. ,,In de week voor Pasen, als The Passion in Doetinchem uitgevoerd wordt, kreeg iedere klant bij elke aankoop in het Catharinakwartier een lot cadeau,” vertelt Ben Melgers, voorzitter van de Winkeliersvereniging Catharinakwartier. ,,Na paaszaterdag werden de winnaars getrokken. De hoofdwinnaar ontving toen een grote nieuwe televisie.”

Goedgevulde prijzenpot

De kans op een prijs is groot want alle winkels stellen een prijs beschikbaar. De prijzenpot is dan ook extreem goed gevuld. Vanwege pasen was de straat leuk in voorjaarskleuren versierd, waren er statafels, bankjes om te zitten en werden er plantenbakken met fraai groen geplaatst. Op Paaszaterdag kwam de Paashaas langs om chocolade-eitjes uit te delen. ,,Vooral kinderen vinden dat altijd heel leuk,” weet Ben.

Leukste winkelstraat van Nederland

In het Catharinakwartier zijn tientallen verschillende winkels, zowel speciaalzaken als vestigingen van grote landelijke ketens, voor ieder budget te vinden, maar je kan er ook terecht voor een hapje, een drankje en je uiterlijke verzorging. Parkeren kan dichtbij bij het Amphion, de Media Markt en recht onder de straat in de Catharinaparkeergarage. Als je veel of zware spullen hebt, loopt er graag iemand van de winkel mee naar je auto.
,,Op koopzondagen, die elke laatste zondag van de maand plaatsvinden, is parkeren altijd gratis,” zegt Ben, ,,Wat heel fijn is, is dat het ook op Goede Vrijdag en Paaszaterdag gratis parkeren is.”

Altijd leuke acties en evenementen

In de gezellig aangeklede straat heerst altijd een gemoedelijke, vrolijke sfeer. Het hele jaar door worden er leuke acties en evenementen georganiseerd, vaak ook met live muziek. Op Koningsdag was er onder meer een springkussen voor kinderen. En met pasen dus een grote verloting. Ook het bekende Living Statue evenement, speelt zich in en rond het Catharinakwartier af. Het mag duidelijk zijn: naar het Catharinakwartier ga je niet alleen om te slagen, maar ook voor shopplezier!

Het laatste nieuws weten van het Catharinakwartier? Klik dan op de volgende link: https://www.facebook.com/CatharinaWalstraatDoetinchem/

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *