Krachtigste pomp ter wereld uit Winterswijk

Pomp die het krachtigst ter wereld is komt uit Winterswijk

Gemaal IJmuiden is een van de belangrijkste gemalen in Nederland. Jaarlijks verpompt het zo’n één miljard kubieke meter water. Twee van de zes pompen in dit gemaal zijn afkomstig van het Winterswijkse bedrijf Pentair. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en onderhouden van water- en brandbluspompen. Van ontwerp tot installatie en onderhoud: alles gebeurt onder één dak.

“In 2004 waren dit de twee grootste pompen ooit. Nu, bijna 20 jaar later, mogen we nóg een pomp leveren,” vertelt directeur Gerard Scholten. In 2022 kreeg het bedrijf van Rijkswaterstaat de opdracht voor een derde, identieke superpomp. “Ter illustratie: deze pomp is inclusief motorbehuizing net zo hoog als een gebouw met drie verdiepingen en verpompt in één seconde 50.000 liter water. Dat betekent dat je met één pomp in 50 seconden een olympisch zwembad leegzuigt. Deze pompen staan in het World Guinness Book of Records als de krachtigste pompen ter wereld.”

Speciaal projectteam

Scholten: “We zijn trots op het feit dat we de superpomp in Winterswijk hebben ontwikkeld en dat deze nog steeds geldt als dé referentie in de markt. Het hele project wordt vanuit Winterswijk gecoördineerd door een speciaal voor dit project samengesteld team van specialisten. De installatie en inwerkingstelling van de pomp doen wij straks vanuit onze servicevestigingen in Etten-Leur en Beverwijk, samen met SPIE. Mooi dat wij als Achterhoeks bedrijf zo’n prestigieus project in de Nederlandse waterhuishouding mogen verzorgen.”

Bijna 120 jaar ervaring

Door in te spelen op trends en ontwikkelingen in de markt en continu te innoveren, behoort Pentair al vele jaren tot de top van de waterwereld. “Met ruim 185 medewerkers werken wij in Winterswijk dagelijks aan technisch uitdagende, internationale projecten. Wij hebben een eigen R&D en engineeringafdeling, gieterij, verspaning, assemblage, testfaciliteit en service netwerk. Daarmee zijn wij een van de weinige pompleveranciers die het complete productieproces volledig in eigen huis hebben. Wereldwijd spelen wij een grote rol in de watervoorziening. Met onze producten leveren wij een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld”, aldus Scholten.

Onze pompen maken wij samen

Wil jij meewerken aan zulke mooie projecten? En ben je op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk de vacatures op: onzepompenmakenwijsamen.nl

Contact

Parallelweg 4
7102 DE Winterswijk
T: 0543 547 474
E: info.nijhuis@pentair.com
I: onzepompenmakenwijsamen.nl

________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *