Krijgt Jan Vreman De Graafschap aan de praat?

Krijgt Jan Vreeman De Graafschap aan de praat?

Foto: De Graafschap Media

Hij geldt als Superboer voor het leven. Jan Vreman bleef De Graafschap altijd trouw. Dit seizoen staat hij weer aan het roer, het is zijn derde periode als hoofdtrainer van de club.

Krijgt Vreman De Graafschap weer aan de praat? Want na enkele magere jaren snakt de Doetinchemse club naar mooi voetbal, overwinningen en een spannend seizoen. Uiteraard met promotie als ultiem doel. Jan Vreman speelde maar liefst 18 seizoenen voor De Graafschap. Hier enkele beelden van hem.

Documentaire

Daarna was hij tot op heden trainer of jeugdtrainer. Inmiddels in totaal al 38 jaar in dienst van de club. Waar zie je dat nog? Gezien zijn sterke band gaat de nuchtere Achterhoeker als Mister De Graafschap door het leven. FoxSport maakte een mooie documentaire over hem.

Hij was vanaf 2006 assistent-trainer op de Vijverberg, in 2014 debuteerde hij als hoofdcoach. In het seizoen 2014-2015 promoveerde Vreman via de play-offs naar de eredivisie. Een jaar later volgde degradatie. Enkele maanden later werd hij ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Zijn tweede periode als hoofdcoach was van korte duur. In het voorjaar van 2022 nam hij de plek in van de ontslagen Reinier Robbemond.

Vreman plaatste zich nog voor de play-offs maar daar was FC Eindhoven een te grote hindernis. Adrie Poldervaart nam het daarna over, maar nu is het weer de beurt aan Jan Vreman. De hoop is op hem gevestigd. Als clubman pur sang heeft hij alvast de steun en goodwill van de achterban. In 2015 promoveerde hij met een jonge spelersgroep via de play-offs naar de eredivisie. Kan hij dat kunststukje dit seizoen herhalen?

Foto: De Graafschap Media

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *