Kunstenaar Bart Smeets gestart met muurschildering bij diervoerderbedrijf Partner in Pet Food

Kunstenaar Bart Smeets (Smates) is vorige week gestart met een realistische muurschildering op het bedrijfspand van Partner in Ped Food (PPF) aan de Havenstraat in Doetinchem. De schildering is onderdeel van het project Silo Art Tour Achterhoek. Het levensgrote kunstwerk in Doetinchem wordt eind november opgeleverd.

Kunstenaar Bart Smeets, bekend onder de artiestennaam Smates, is verantwoordelijk voor het kunstwerk op het bedrijfspand van de leverancier in diervoeding: Partner in Ped Food. Smates staat bekend om zijn talent voor fotografische tekeningen en heeft op deze locatie ook een mooie verbinding gelegd tussen de functie van het bedrijf en de omgeving. Zo is het Achterhoekse coulisselandschap onderdeel van zijn ontwerp: een gebied dat uitstekend geschikt is om in te wonen, beleven, ontdekken en ook te recreëren.

Kunstwerken in de buitenlucht

In tien Achterhoekse gemeenten worden grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, getransformeerd tot kunstwerken. Met de Silo Art Tour willen we impact maken en ook laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is, en de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken. Bij de totstandkoming van dit project zijn verschillende partijen betrokken. In afstemming met de gemeenten zijn 10 locaties geselecteerd. Per locatie is een kunstenaar gekozen die aan de hand van een briefing en ook locatiebezoek aan de slag is gegaan met een ontwerp. Het project is mede mogelijk gemaakt door Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, Achterhoek Toerisme, Cultuur Oost, Stichting Pak An en ook Leader Achterhoek.

Definitieve oplevering

De organisatie werkt tot en met het voorjaar van 2022 hard aan het uitrollen van nieuwe locaties. Naar verwachting zou aansluitend een tour gemaakt kunnen zijn door de tien Achterhoekse gemeenten om alle kunstwerken te bekijken. Tot die tijd is het proces te volgen via de social media kanalen Facebook en Instagram (@siloarttourachterhoek) en via de website www.siloarttourachterhoek.nl, voor de belangstellenden die graag al wat willen ontdekken van de Achterhoek: combineer een bezoek aan één van de kunstwerken met andere activiteiten in de regio.

___________________________________________________________________

Bijzondere verhalen

Op de pagina bijzondere verhalen lees je boeiende en bijzondere verhalen uit de Achterhoek. Laat je ook inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Meer bijzondere verhalen klik dan op de volgende link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/bijzondere-verhalen/

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *