Hoftijzer

Landbouwmechanisatiebedrijf Hoftijzer – ‘Alles draait om techniek’

Het landbouwmechanisatiebedrijf Hoftijzer, gevestigd aan de Klokkemakersweg 19 in IJzerlo (gemeente Aalten), verkoopt, onderhoudt en repareert landbouwmachines. De veelzijdigheid van Hoftijzer zorgt ervoor dat de klant uitstekend kan worden bediend. “We doen dat niet alleen voor de agrarische sector maar ook voor grondverzetbedrijven, hoveniers, de bouwsector en overheidsinstanties zoals gemeentes en het waterschap, eigenlijk van alles wat.Het is heel veelzijdig en alles draait om techniek”, vertelt directeur Wilco Hoftijzer.

Klant is koning

Dat we hier te maken hebben met een sterk en hecht familiebedrijf wordt al snel duidelijk. De ontvangst is warm, het personeel is vriendelijk en in de goed uitgeruste werkplaats staan tal van tractoren en machines die door het vakkundige personeel voor onderhoud en/of reparatie aan een kritische inspectie worden onderworpen. Hoftijzer staat samen met zijn werknemers garant voor hoogwaardige producten en een goede service. Het team bestaat momenteel uit 21 uiterst gedreven en vakbekwame medewerkers die allemaal een grote binding met het bedrijf hebben. Er is dan ook weinig verloop onder het personeel. Ze zetten graag een stapje meer om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Een goede relatie met de klant is het voornaamste speerpunt van Hoftijzer. “Bij ons moet men zich direct thuis voelen en weten dat ze in goede handen zijn. Sommige klanten komen al meer dan veertig jaar bij ons over de vloer. Daar hechten wij bijzonder veel waarde aan”, vertelt Wilco.

Trend

Hoftijzer verzorgt al sinds de jaren ‘70 de verkoop, reparatie en onderhoud van diverse merken hoogwaardige landbouwmachines. Het werk is in de loop der jaren wel veranderd, waarbij de vraag naar specifieke kennis in de werkplaats enorm is toegenomen. “Het is altijd al werk met veel variatie, want het heeft mechanische, elektronische, pneumatische en hydraulische facetten. Het wordt steeds complexer. Ook is ICT kennis hierbij van belang, want bij het uitlezen van storingen wordt steeds vaker een laptop gebruikt. Vroeger werd een monteur opgeleid met een brede kennis van alle zaken, daarnaast hebben de monteurs tegenwoordig zo ook elk hun eigen specialistische kennis.”
Het bedrijf is gecertificeerd en ingericht om SKL keuringen aan gewasbeschermingsmachines uit te voeren. Daarnaast beschikt Hoftijzer over een APK3 erkenning voor APK-keuringen aan tractoren.
Ook service op afstand is een belangrijke speerpunt, waarbij de goed uitgeruste servicewagens
een belangrijke rol spelen om de klant van dienst te zijn.

‘Als familiebedrijf binnen de agrarische sector zien wij de toekomst positief tegemoet’

Opvolging

Wilco heeft vier kinderen, waarvan drie zonen die allemaal binnen het bedrijf meewerken.
Hij heeft hen nooit de techniek opgedrongen, maar ze zijn duidelijk genetisch belast. Ze hebben alle drie meerdere technische en bedrijfskundige opleidingen gedaan en vullen elkaar prima aan. “Gijs doet een gedeelte van de administratie, Wessel heeft een gedeelde baan in de verkoop en werkplaats, Harm doet een gedeelte van de planning in de werkplaats en een paar specialistische taken.”

Voor meer informatie: Hoftijzer BV landbouwmechanisatie, Klokkemakersweg 19, 7122 KB Aalten. Tel. 0543-466363. E-mail: mail@hoftijzerlmb.nl. Website: www.hoftijzerlmb.nl

___________________________________________________________________
Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *