Wientjesvoort

Landhuis met bijzonder karakter

De Achterhoek telt veel fraaie woningen. Het landhuis aan de Scheiddijk in Ruurlo mag zeker onder die categorie worden geschaard. Het object beschikt gezien de robuuste vormgeving met strakke lijnen over een bijzonder karakter. Maar dat is niet alles. Liefhebbers van het buitenleven zullen het royale en fraai ingerichte perceel weten te waarderen.

Tonnie en Annie Helmink werden geboren in Varsseveld. Door het werk van Tonnie verhuisde het echtpaar in 1972 naar Emmeloord. Daar kregen ze drie kinderen. Het gezin had het zeker naar de zin in Flevoland, maar de Achterhoek bleef verreweg favoriet. De Noordoostpolder is immers vrij kaal en dunbevolkt. Toen in 2001 de zaak werd verkocht, besloot de familie Helmink terug te keren naar hun geliefde streek. Een tip van de makelaar zorgde ervoor dat de zoektocht snel kon worden gestaakt. “Hij adviseerde om een landhuis in het buitengebied tussen Ruurlo en Groenlo
te bekijken. We waren gelijk onder de indruk van de woning die drie jaar eerder was gebouwd, in nieuwstaat verkeerde en over veel mogelijkheden beschikte”, vertelt Tonnie Helmink. “Voorheen stond er een oude boerderij. De vorige eigenaren waren van plan om op de plek een groot pluimveebedrijf te beginnen. Ze kregen de vergunningen niet rond en besloten toen al snel om tot verkoop over te gaan. Voor ons betekende dat dé kans op een riant huis op een mooie plek. Met veel ruimte, zowel binnen als buiten. Het paste ons als een warme jas. Het was dan ook snel beklonken.”

Parkachtige tuin

In augustus 2001 werden ze eigenaar, daarna konden ze met de invulling van het perceel beginnen. Dat was een flinke uitdaging, want met 17.540 vierkante meter beschikten de Achterhoekers ineens over een enorm groot stuk grond. In nauw overleg met een landschapsarchitect werd een ontwerp gemaakt waarbij de bewoners volop van de buitenruimte kunnen genieten. Het resulteerde in een parkachtige tuin met waterpartijen, een grote poel en een hoogstamboomgaard. “In de tuin kom je heerlijk tot rust en is het genieten van prachtige vergezichten. Maar je ziet ook zowel de zonsopkomst als zonsondergang, echt fantastisch!”

De riante woning van zo’n 1050 kuub is voorzien van veel ruimte en alle luxe en comfort. De belangrijke voorzieningen zijn op de begane grond te vinden. Dat betekent dat de woning aantrekkelijk is voor senioren die beneden kunnen slapen en baden. De royale living met halfopen keuken, voorzien van alle gemakken, werd in 2013 nog flink gemoderniseerd. Op het achtererf bevindt zich een bijgebouw, een verwarmde ruimte van maar liefst 289 vierkante meter. Deze accommodatie is geschikt voor allerlei doeleinden.

Tonny (71) en Annie (68) hebben besloten om na bijna twintig jaar het landhuis te verkopen. “We worden een dagje ouder en willen liever iets dichterbij de bewoonde wereld wonen. Al liggen Ruurlo en Groenlo overigens niet eens zo ver weg. Er is geen haast geboden, we hebben geduld en kunnen zo geleidelijk afscheid nemen van deze geweldige plek. Een koper zal zich op termijn ongetwijfeld aandienen. Ik verwacht dat die hier met net zoveel plezier zal wonen als wij altijd hebben gedaan.”

Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars heeft deze woning in verkoop. Voor een indruk, kijk op: www.demakelaarsvanbronckhorst.nl

MIJN Droomhuis – mei 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – Martine Siemens Fotografie

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *