tips om te doen in het pinksterweekend in de Achterhoek

Lekker eropuit dit pinksterweekend: 7 x tips om te doen in de Achterhoek

Al plannen het aankomende weekend met pinksteren? Een terrasje pakken, fietsen, je auto wassen, naar kampeerwinkel Obelink of… lees in dit lijstje wat er op 28 en 29 mei zoal te doen is in de buurt.

Over de Top in Lichtenvoorde

Het kleurrijke Over De Top Festival in Lichtenvoorde staat weer voor de deur! Twee dagen lang kan je hier feesten, ontspannen en meer, het programma is namelijk groter en diverser dan voorgaande jaren. Met vier podia, meer dan 40 muziek- en theateracts plus allerlei kindervermaak. 

Meer informatie lees je via de website.

Streekproductenmarkt Lievelde

Op Tweede Pinksterdag wordt de 21e editie van de Streekproductenmarkt in Lievelde georganiseerd: menig streekproducent laat je kennismaken met producten als jam, vlees, groente, meel, wijn, bier en meer. De markt werkt samen met Groei en Bloei, dus wie houdt van tuinieren, bloemschikken en lifestyle kan zijn hart hier ook ophalen.

Meer informatie lees je hier.

Kunstroute wandelen in Hummelo

De commissie van het WEB kunstenaarsnetwerk organiseert jaarlijks tussen Pasen en Pinksteren de kunstwandelroute op Landgoed Enghuizen in Hummelo. Je kan de werken langs de 4 kilometer lange route nog bewonderen tot en met 29 mei, een prima Pinksteruitje dus!

Meer informatie lees je hier.

Eén van de kunstwerken op de route. Foto: Kelly Heerink

Festival Achterland in Doetinchem

De Bleek is weer omgetoverd tot Achterland: vier dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en meer! Vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei is er gratis entree aan de Wijnbergseweg in Doetinchem.

Via deze site check je de line-up en meer.

Dag van het Kasteel

Wist je dat Tweede Pinksterdag ook de landelijke Dag van het Kasteel is? Dit jaar is het thema upstairs/downstairs. Het zet daarmee het personeel van de kastelen en buitenplaatsen in de kijker.

Wil jij deze dag een kasteel bezoeken en heb je inspiratie nodig? Check dan dit lijstje!

Boekenmarkt in Bredevoort

Heerlijk struinen tussen de boeken: vijfmaal per jaar vindt er in boekenstadje Bredevoort een Internationale Boekenmarkt plaats met zo’n 40 boekenkramen van Nederlandse en Duitse boekhandelaren. Op maandag 29 mei is het weer zover! De boekenmarkten vinden plaats rondom culturele vrijplaats de Koppelkerk.

Hier lees je meer.

Foto: Ronald Falke

Kamermuziekfestival in Eibergen

Artistiek leider Tim Brackman van Podium Eibergen heeft 17 jonge (lees: internationale!) topmusici uitgenodigd voor de tweede editie van het Kamermuziekfestival Eibergen. Verspreid over vier dagen op (25, 26, 27 en 28 mei) en zes locaties in Berkelland geven zij negen concerten.

Voor het programma en de kaartverkoop ga je naar deze website.

Uiteraard is dit slechts een deel van alle Achterhoekse uitjes tijdens Pinksteren.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *