Van Raam

Let’s all cycle!

Deze maand kijken we naar het thema ‘Mobiliteit en Vervoer’ in de Achterhoek. In Varsseveld bevindt zich het mooie bedrijf Van Raam, een fabrikant van unieke aangepaste fietsen die ervoor zorgt dat iedereen kan deelnemen aan de fietswereld. Vanuit hun Ideeënfabriek, bieden ze jonge talenten de mogelijkheid om mee te denken en werken aan innovatieve ideeën binnen hun bedrijf. 

Maak kennis met Van Raam en de Ideeënfabriek

Van Raam heeft een unieke focus die ligt op het ontwerpen en produceren van aangepaste fietsen, maar hun werk gaat verder dan alleen het maken van fietsen. Van Raam staat symbool voor inclusiviteit, mobiliteit en innovatie. Ongeacht beperkingen streeft het bedrijf ernaar dat iedereen zijn zelfstandigheid kan vinden in het fietsen. 

Sinds 2021 heeft Van Raam de Ideeënfabriek geopend, een afdeling voor pre-development waar producten worden ontwikkeld en commerciële ideeën worden bedacht. In de werkplaats zijn alle mogelijkheden aanwezig om geweldige productideeën te ontwikkelen en voortdurend te innoveren. 

Vaak werken ze samen met studenten, omdat deze een frisse kijk hebben op de producten en het bedrijf. Joost en Tim zijn momenteel bezig met hun afstudeerstage bij de Ideeënfabriek, en we spraken met hen over hun ervaringen.

Joost en Tim delen graag hun ervaringen met Van Raam en de Ideeënfabriek! 

Tim:

Tim Arts studeert Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente en werkt aan het ontwerpen van een nieuwe fietszitting voor een nieuw fietsconcept. Hij richt zich op de behoeften van de eindgebruiker en hoe ze het beste kunnen zitten op de nieuwe fiets. Tim ervaart veel vrijheid in het ontwerpproces, dit stelt hem in staat om kritisch naar zichzelf en het product te kunnen kijken. Wat Tim bijzonder vindt aan de Ideeënfabriek is de cultuur van leren, innoveren en persoonlijke ontwikkeling. 

Deze persoonlijke ontwikkeling begint bij het leren door te doen. Gaandeweg kom je erachter welke aanpak voor jou werkt én daarbij ook nuttig is voor de Ideeënfabriek. Zo leren beide partijen constant van elkaar, aldus Tim. 

Joost:

Joost Agelink studeert Automotive Business Management aan de IVA Business School. Hij analyseert het ontwikkelproces van een nieuwe technische innovatie van een bestaand product van Van Raam om te bepalen of vroegtijdig beslissingen kunnen worden genomen over de haalbaarheid van het project. 

We vroegen ook Joost wat hij zo bijzonder vindt aan de Ideeënfabriek. Joost: ‘Je wordt niet gezien als stagiair, je doet er echt toe. Het is heel open en innovatief. Daarnaast kan ik elke student aanbevelen om eens in een andere sector te kijken dan die in het verlengde ligt van je opleiding. Buiten dat het verbredend is, kan ik nu ook ervaren hoe breed de toepassingen van mijn kennis kunnen zijn. En misschien opent het ook wel deuren naar nieuwe interesses en carrièrepaden.’ 

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Huisdier
Erop uit
Leven
MIJN Magazine

MIJN Huisdier

Ook voor onze huisdieren is het straks vakantie. Ze logeren bij een pension of worden eens lekker onder handen genomen in een salon. Vooral bij warm weer valt het aan

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *