musea in Achterhoek voor jong en oud

Uit met het hele gezin: 7 x musea in de Achterhoek voor zowel jong als oud

Een bezoekje aan het museum is niet alleen heel leuk, je steekt er ook nog wat van op! Waar je goed terecht kan met jouw (klein)kinderen, neefje of buurmeisje? Dat lees je in dit inspiratie-lijstje.

Brandweermuseum in Borculo

Het Brandweermuseum is één van de twee grootste brandweermusea in Nederland. Verwonder je over de ruime collectie aan brandweermaterieel dat in de vroegere dagen behoorde tot de uitrusting van menig brandweerkorps.

Denk aan leren emmers, stortzakken, emmerspuiten, een pomp gebouwd op een kruiwagen en natuurlijk; oude brandweerwagens.

Stichting ’t Oude Kinderboek in Lochem

Grasduinen door 140 jaar kinderboekgeschiedenis, dat kan bij Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK). Klassiekers als Pietje Bell, Kees de Jongen en Alleen op de wereld ontbreken zeker niet.

De collectie bestaat uit maar liefst 25.000 oude kinder- en jeugdboeken.

Openbaar Vervoer & Speelgoed museum in Doesburg

Ontdek de geschiedenis van het openbaar vervoer in Nederland met in het bijzonder de Gelderse Tramwegen in de Achterhoek. De oude gebruiksvoorwerpen, foto’s en oude trein en bus schaalmodellen brengen je terug in de tijd. 

Extra leuk, je vindt hier ook een grote collectie oud speelgoed. Kinderen mogen een treinbaan bedienen.

Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde

Stap terug in de tijd in dit erkende Achterhoekse Openluchtmuseum. Ervaar hoe de boer hier woonde en werkte. Geniet naast de historische gebouwen, ook van de buitententoonstelling en niet geheel onbelangrijk: sluit af met pannenkoeken!

Erve Eme in Zutphen

Reis af naar de vroege middeleeuwen en maak kennis met de bewoners van Erve Eme, Saksen of Vikingen. Op dit erf maak je mee hoe het leven rond 700 jaar na Christus moet zijn geweest: dat is nog eens lang geleden!

Kristalmuseum in Borculo

Het Kristalmuseum bezit een grote collectie kristallen, mineralen, edelstenen, fossielen en gesteenten en fluorescentie: een natuurkundig verschijnsel waarbij een stof of mineraal onzichtbaar licht, omzet in zichtbaar licht. Bekijk het met eigen ogen!

Museum De Scheper in Eibergen

Walviswervels, haaientanden en viswerveltjes: archeologische vondsten laten de ontwikkelingen van Eibergen zien. Na de audiotour in dit historische centrum ben je weer helemaal bijgespijkerd over de rijke geschiedenis van dit dorp.

Uiteraard is dit slechts een greep uit alle musea.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *