Leuke zomeruitjes in de Achterhoek

Leuke zomeruitjes in de Achterhoek

Yess! Het is weer zomer in Nederland en dat betekent dat het weer tijd is om leuke activiteiten te ondernemen en te chillen. In dit artikel neemt Achterhoek Werkt jullie mee in een aantal toffe activiteiten die er in de Achterhoek voor jongeren te doen zijn. Lees je mee?

Als eerste natuurlijk, de Zwarte Cross! Deze mag niet in dit rijtje ontbreken. Van donderdag 20 juli t/m zondag 23 juli vindt dit vette evenement weer plaats. Een mix van motorcross, muziek, stunts, humor en veel gekte trekt mensen vanuit heel Nederland en zelfs het buitenland naar de Achterhoek toe. Sinds de eerste editie in 1997 met ongeveer 1000 bezoekers is dit uitgegroeid tot een vierdaags evenement met meer dan 220.000 daggasten en campingbezoekers. Zorg dus dat je er bij bent!

Activiteiten

Vanaf de Zwarte Cross gaan we door naar Wijngoed Montferland. Ben jij gek op wijn en ben je benieuwd hoe deze wijn gemaakt wordt? Dan is dit uitje echt iets voor jou! Bij Wijngoed Montferland is er elke zaterdag een rondleiding met een proeverij waarin je welkom bent om een kijkje te nemen in de wijngaarden, de wijnmakerij en de wijnkelder. Na al dat feesten en de glazen wijn kunnen wij het ons voorstellen dat je zin hebt om een middagje te chillen, dan is het perfect om naar Stroombroek in Braamt te gaan. Hier kun je heerlijk tot rust komen bij wellnesscentrum Palestra of op het strand. Als je toch liever verder gaat op de actieve tour met je vrienden is er genoeg actie te ondernemen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook waterskiën, bowlen of lasergamen.

Vermaak

Ben je een paar dagen vrij? Bezoek dan een Marveld recreatie in Groenlo. Bij Marveld zit een groot zwembad met meerdere glijbanen, ze hebben hier zelfs een wildwaterbaan. Spanning gegarandeerd! Zin om iets actief te doen? Sla een balletje op de padelbaan. Sluit af met familie of vrienden op het terras onder het genot van een lekker hapje en drankje. Nadat je lekker een paar dagen hebt kunnen genieten op Marveld kun je er weer volle bak tegenaan om twee nachten te overnachten op de gezelligste festival camping van Nederland, namelijk Huntenpop! Het jaarlijks terugkerende muziekfestival in de Achterhoek staat bekend om haar gevarieerde programma. Van regionaal talent tot (inter-)nationale artiesten, alles vind je terug op Huntenpop. Zeker een bezoekje waard! In ieder geval genoeg vermaak terwijl je smachtend zit te wachten op de  Achterhoekse Talententuin die weer plaatsvindt  op vrijdag 24 november 2023.

Het team van Achterhoek Werkt wenst jullie allemaal een fijne zomer!

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link: https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *