van stage naar baan

Loes Pastoor leert met een bedrijfsbezoek haar droomwerkgever kennen

Mijn Achterhoek Werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt‘.

Loes Pastoor is 26 jaar oud en woont in ‘s-Heerenberg. Onlangs nam ze de stap om na 7 jaar een carrièreswitch te maken. Hiervoor nam ze onder andere deel aan de Achterhoekse Talententuin en bracht daarmee een bezoek aan Kaemingk.

Kaemingk in Aalten is importeur en exporteur in seizoensdecoratie. Zij zijn marktleider op het gebied van kerstartikelen en leveren aan meer dan 73 landen wereldwijd. Een groeiende organisatie met behoefte aan jonge talenten. Lieke, HR assistent bij Kaemingk, besloot daarom met de organisatie deel te nemen aan de SmartHub bedrijfsbezoeken, één van de programmaonderdelen van de Achterhoekse Talententuin. In april ontving zij een groep van jongeren die kennis wilden maken met Kaemingk.

Loes Pastoor, hoe ben je bij de Talententuin terecht gekomen?

“Via LinkedIn ben ik bij de Talententuin terecht gekomen. Ik zag wat posts voorbij komen die mijn aandacht trokken. Mijn doel was in gesprek te komen met bedrijven, dus de Talententuin leek mij dé plek om meer over verschillende Achterhoekse bedrijven te weten te komen en in contact te komen met wellicht mijn potentiële nieuwe werkgever.” Aldus Loes Pastoor

Je had natuurlijk al gesolliciteerd bij Kaemingk, maar werd je na het bedrijfsbezoek nog enthousiaster over het bedrijf?

“Absoluut! De sollicitatieprocedure liep al op het moment dat het bedrijfsbezoek plaatsvond. Tijdens het bezoek kreeg ik alvast de kans om de organisatie en mensen te leren kennen en veel van het bedrijf te zien. Door het gesprek aan te gaan kon ik nog beter voor mijzelf beoordelen of dit mijn droomwerkgever zou zijn en ik mijzelf daar wel zag werken.

Daarnaast biedt een bedrijfsbezoek de kans om een goede eerste indruk achter te kunnen laten. Doordat we al kennis hadden gemaakt, ging ik voor mijn gevoel de sollicitatiegesprekken wat zelfverzekerder in en kon ik meer gerichte vragen stellen. Ik mag dan ook in augustus beginnen bij Kaemingk!”

Waarom zou jij jongeren adviseren om in de Achterhoek te werken?

“Wanneer je hier vandaan komt is het fantastisch om iets bij te kunnen dragen en te kunnen betekenen voor een lokaal bedrijf. De cultuur in de Achterhoek is erg open en gastvrij. We houden van aanpakken, maar er is altijd ruimte voor een grapje. Bedrijven zijn continu bezig met innovatie en daardoor op zoek naar mensen die nieuwe ideeën met zich meebrengen.

Ook op zoek naar een toffe werkgever?

Zet 26 november alvast in je agenda voor een bezoek aan de Talententuin. Achterhoekse werkgevers presenteren zich met de gaafste stands, dus daar wil je absoluut bij zijn! Kan je niet wachten? Bekijk dan alvast de online Talententuin en leer werkgevers kennen met de leukste video’s en kom in contact. www.talententuinachterhoek.nl meebrengen.

___________________________________________________________________

MIJN Achterhoek werkt

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Klik dan op de volgende link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-achterhoek-werkt/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *