Groenlo

Maak een mooie stadswandeling door Groenlo

Welkom bij deze stadswandeling door het prachtige Groenlo! Deze historische stad, gelegen in de Achterhoek, biedt een schat aan cultureel erfgoed en adembenemende architectuur. Of je nu een lokale inwoner bent of op bezoek komt, deze stadswandeling is een geweldige manier om Groenlo beter te leren kennen. Dus trek je wandelschoenen aan en laten we van start gaan!

De stadswandeling begint bij de Markt, het centrale plein van Groenlo. Hier vind je tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een kopje koffie of lunch voordat je aan de wandeling begint.

Route

Vanaf de Markt loop je richting de grachten, waar je een prachtig uitzicht hebt op de historische vestingwerken. Vervolg je weg langs de grachten naar de Oude Calixtuskerk, een imposant gotisch gebouw dat dateert uit de 14e eeuw. Breng zeker een bezoek aan deze kerk en bewonder het indrukwekkende interieur.

Nadat je de kerk hebt bezocht, loop je verder naar de Grolsche Poort, een van de stadspoorten van Groenlo. Deze poort was vroeger onderdeel van de verdedigingswerken en is nu een belangrijk historisch monument.

Vanaf de Grolsche Poort wandel je door smalle straatjes en steegjes richting het Stadsmuseum Groenlo. Dit museum geeft je een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van Groenlo. Neem de tijd om de verschillende tentoonstellingen te bekijken en leer meer over het verleden van deze bijzondere stad.

Bezienswaardigheden onderweg

Tijdens deze stadswandeling kom je langs diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Naast de eerder genoemde Oude Calixtuskerk en Grolsche Poort, zijn er nog andere hoogtepunten die je niet mag missen.

  • Het Stadhuis: Een prachtig gebouw uit 1627 met een opvallende gevel.
  • Groenlo Vestingstad Express: Maak een ritje met dit treintje en ontdek alle
    geheimen van Groenlo.
  • Kasteelstadpark: Een idyllisch park waar je kunt genieten van groene oases
    en mooie tuinen.
  • De Watermolen: Een karakteristieke watermolen aan de rand van Groenlo.

Einde van de wandeling

De stadswandeling eindigt weer op de Markt, waar je kunt genieten van een welverdiend drankje op een van de terrassen. Neem de tijd om te ontspannen en laat de indrukken van deze mooie wandeling op je inwerken.

We hopen dat je gaat genieten van deze stadswandeling door Groenlo. Deze historische stad heeft zoveel te bieden en we hopen dat je een beter begrip hebt gekregen van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed. Vergeet niet om je ervaringen te delen met anderen en nodig ze uit om Groenlo zelf te ontdekken!

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *