Mainfreight ’s-Heerenberg zoekt nieuw talent

Special people, Special company’ is een uitdrukking die de unieke cultuur van de logistieke dienstverlener, Mainfreight, karakteriseert. In ’s-Heerenberg is het bedrijf momenteel op zoek naar nieuwe talenten om hun openstaande vacatures in te vullen. Mainfreight biedt ruime doorgroeimogelijkheden en moedigt innovatieve en doorslaggevende ideeën aan. Drie team members vertellen hun verhaal.

Stefan Bongers ging in 2015 bij Mainfreight aan de slag als Freight coördinator, al wist hij eigenlijk niets van logistiek. Gelukkig kreeg hij de kans om te leren binnen het bedrijf: “Bij Mainfreight verwachten ze dat je daarin zelf de regie neemt. Dat paste precies bij mij.”

In januari 2017 promoveerde hij tot teamleider. Nu is Stefan verantwoordelijk voor het transport naar het noordelijke en oostelijke deel van Europa, en dat bevalt hem uitstekend.

“Het is verstandiger om niet om het podium heen te draaien, maar om er boven op te gaan staan. Een keus maken, die achteraf misschien niet de juiste blijkt te zijn, is beter dan helemaal geen keus maken. Mainfreight is een dynamisch bedrijf in een dynamische sector en daar verwacht men ook een bepaalde slagkracht bij. Als je dat laat zien, dan kom je een heel eind.”

Lisanne Kruiniger studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en heeft dus ook geen achtergrond in de logistiek. In een tussenjaar tijdens haar studie ging ze aan de slag bij Mainfreight. Ze laadde en loste vrachtwagens, beheerde de voorraad en leerde daar over het algemeen ontzettend veel. Daarna behaalde Lisanne haar master. “Toen ik moest beslissen wat ik wilde doen, bedacht ik me dat ik het super naar mijn zin had gehad bij Mainfreight. Daar kon ik gelukkig zo weer aan de slag.”

Inmiddels is ze Operations Manager. Ze zorgt voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de operationele, commerciële en financiële afwikkeling van klantoperaties. Omdat Lisanne het enorm naar haar zin heeft, wil ze dat graag uitdragen. “We hebben geen functieprofielen. Core business is logistiek, maar je kunt van je functie maken wat je wilt. Er is ruimte en vrijheid om je te ontwikkelen in hetgeen je je wilt ontplooien, waar je je lekker bij voelt, en waar je goed in bent.”

Andy van Zolingen  is muzikant, maar door corona werd dat onmogelijk. Hij ging elders aan de slag en kwam in contact met Mainfreight. ‘Ik had een vrachtwagenrijbewijs behaald in militaire dienst, maar om goederen te mogen vervoeren moet je via een cursus code 95 behalen. Dat is via Mainfreight gelukt en nu werk ik bij hen als vrachtwagenchauffeur.” Met het versoepelen van de coronamaatregelen begint zijn muzikantenbloed wel weer sneller te stromen. ‘In de muziekwereld is het druk van april tot september. Om die reden heb ik met Mainfreight goede afspraken kunnen maken zodat ik mijn leven als muzikant en chauffeur kan combineren.”

Ook enthousiast geworden van deze verhalen? Neem dan een kijkje op onze website www.werkenbijmainfreight.nl of bel 0314-678361

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *